Explorer Mikael Strandberg

Pam åker till Nuuk om några timmar

Erkännas skall att det varit några hektiska dagar när alla är lätt skärrade och stressade hela tiden. Men det är ju så. Och inget nytt. Nerverna på helspänn. Kolla allt så att det funkar. vilket det inte gör. Den där snubben på Joistys gav mig två hårddiskar för Windows, TROTS att jag påekade att Pam har Mac. Så nu sitter jag och rensar en hårddisk på en TB som jag nyss fick från Kanada. Kanske den är Mac-bar. Annars får hon köra SD-kort, vilket ju inte är helt ok.


Jag har också skrivit ut rutiner hur hon skall filma. Spara, logga och så vidare, få se hur det funkar. Hon är ju lite akademiskt virrig, min älskade Pam, i allra högsta grad. Dock funkar hon bra som filmare.  Så vi har kört lite på morrn. Men eftersom det är 4K, så försvinner ljudet i all konvertering jag hittat gratis på nätet hittintills. men jag kan ju lyssna och kolla ljudet direkt i kameran, men se allt på datorn utan ljud, det funkar ju. Så skulle det inte vara om jag gick ned ett snäpp till full HD, men det känns lika bra att maxa. jag har lärt mig sedan sist, att det går fort inom tekniken och det är lika bra kvalitén är maxad.

Samtidigt har Pam inte börjat packa än, klockan är snart 8 på kvällen och hon åker om några timmar. Vad göra, vad göra, men jag är förstående. Hon har städat huset, varit med tjejerna, lagat mat för att finnas till och så gjort en provuppgift för universitet. Så fullt upp .Så det är rörigt, men så är ju också det här livet. Det blir som det blir och man gör så gott man kan.

Jag har nu gjort i ordning ett filmkit på högsta HD för henne, min gamla Canon XA-10:a och Lumix GH2:an på 1080×720 kvalité. Och så har hon en Zooom H5:a för ljudet. Samt att jag köpte två mindre stativ som räcker för att göra det hon vill göra. Och det jag vill hon skall göra. Inte direkt samma grejer. Jag vill hon skall berätta in i kameran om funderingar och tankar på Nuuk, Grönland, familjen och det som väntar. Och förstärka med bilder utifrån. Hon vill själv göra intervjuer med andra, vilket ju är ok för den delen. Det blir bättre och bättre, vårt samarbete! Jag är förvånad faktiskt, för Pam är nog den envisaste människa jag någonsin mött. Dock älskar jag henne mer än någonsin!

Det var ju en ganska korkad idé att jag åkte till london och främst festade. Även om jag fick mycket viktigt gjort genom att träffa människor. Bland annat en journalist som nu gjort en intervju för en mycket känd blaska med denna fula bild härovan. Jag känner att män i min ålder försöker få mig att se lika gubbig ut som de gör. Tyvärr! De tycker jag ser halvhafsigt fattig ut. Vilket ju är rätt.

Copyright NS Photography

Jag tror det blir lite sömn inatt, innan Pam åker och jag börjar denna långa period av 12 km promenader varje dag. Imorgon börjar jag träning på allvar, efter en veckas uppehåll. Det blir en tuff tid framöver, men också underbart på sitt sätt att se efter tjejerna på egen hand.

Och tack till Anders Nordgren och Lars Säfström som hjälper med olika teknikråd mest hela tiden. Ovärderligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.