Explorer Mikael Strandberg

Ett sorts homage till Pam på Mors dag 2020

“Jag är lycklig! Jag har sovit 12 timmar. Lycklig! Jag ligger i tältet, det har blivit lite kallare ute.”
 
Det kom ett meddelande från Pam. Nu på Morsdag. Samtidigt spelade Eva match på Malmö IP. Rena sommardagen. Pam sover ute på isen. Hon är inte alltför många breddgrader från Nordpolen. Stora kontraster.
 
Helt klart en av världens mest spännande mammor! Och den bästa mamma tjejerna kan ha. Kärleksfull, klok och snäll. Vi, hon och de, pratar nästan varje dag, hon är här när hon kan för jobbet. Och för att få klar sin forskning. Trots att hon är så långt borta, är hon ändå en viktig del i vår vardag. Via Facetime förhör hon tjejerna, pratar om sådana saker de inte pratar med mig om. Pam inspirerar oss alla och vi stödjer hennes resa maximalt. Så klart. Jag vet ju själv hur det är att försöka leva, sin dröm. Och jag har fått göra det. Och är en lyckligare och bättre människa för det. Dessutom har jag fattat att livet är kort. Det här är den enda chansen vi får. Bäst att leva fullt ut. Om hundra år minns ingen oss ändå.
 
Jag vet att vårt sätt att leva inte är ett liv för de flesta. Även om valet finns. Men det passar oss perfekt. Klart att tjejerna saknar morsan. Men inte på ett plågsamt sätt. Som för mig när jag växte upp. Och jag växte upp egentligen utan farsa. Han jobbade i Stockholm. Visst tänker jag på farsan ibland. Undrar mest vad han tyckt om allt. Och vad han hade för liv. Men det räckte gott och väl med morsans kärlek.
 
Tjejerna är lyckligt lottade att ha en inspirerande morsa som visar vad de kan göra med livet. När det är dags. Vi pratar i stort sett varje dag nu om vad vi skall hitta på denna corona sommar. tjejerna och jag. Vi vet vad vi vill göra. Hoppas Pam kan komma och hänga på. Om inte, får hon inspirera oss på distans! Jag är oerhört stolt över henne!
 
Happy Mothers Day Pam!
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.