Expedition Skelettkusten, hur genomför man en Expedition och vad som krävs

Min gamle Sibirien partner Johan Ivarsson har nu traskat de första fyra dagarna av de 16-17 som krävs för att avklara den norra delen av Skelettkusten. Johan är en av de två guiderna och gruppen består av ytterligare 8 personer. En film är på gång, att sändas i National Geographics register av olika överdramatiska äventyr med konflikter i centrum. Äntligen säger jag! Jag menar, att Johan kommer iväg!
Johan är enligt mig en av de största -än- löftena inom denna bransch som finns på jordklotet. Han är duktig på allt. Faktiskt. Och under de år som gått sedan Sibirien har han växt än mer och det känns underbart att jag fick in honom på denna färd. Följ honom här!
Vad är det då som gör Johan så perfekt?
Det är ju vissa egenheter man måste ha, såsom envishet, ett visst mod, lätt tränad kropp, stort intresse för världen utanför, vildmarksintresse och viljan att alltid lära sig nya saker. Men viktigt, tycker jag, är ens sociala kunskaper, medmänsklighet och vilja att finnas till för alla. Det har Johan.
Och det här med att hjälpa andra komma iväg på Expedition är en av de verksamheter jag håller på med nu. Jag har startat upp denna verksamhet. Ett sätt att överleva samt att finnas till för andra. Det finns egentligen ingenting som är så inspirerande som att försöka hjälpa andra genomföra sina drömmar.
Jag fick ett mejl igår om hur gör man för att skida till Nordpolen? Hur mycket kostar det? Läs denna artikel på engelska av Matt George och angående sponsorer av Tom Allen. Det ger perspektiv!
Vilket är ett avbrott från att ägna en stor del av tiden att följa händelserna i Mellan Östern. Tänk vilka förändringar på gång; MEN som vanligt, ingen tänker efter vad kommer sedan? Se på Egypten, där militären nu har makten….inte bra alls!
En annan av mina vänner som är på gång är Ripley Davenport som skall korsa Mongoliet med en grupp.
Termo gör det möjligt för mig att blogga varje vecka, besök deras hemsida!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.