Explorer Mikael Strandberg

Tittarreaktioner på dokumentären Ett Grönländskt Äventyr

Underbar film!
Typisk Mikael-film. Respektful mot alla utom dig själv 🙂
Varma hälsningar

Lasse Berg, författare, filmare

Från att ha varit en god berättare ser jag en film av en mästare. Sällan har jag blivit så gripen av något. jag ömsom skrattade, satt med tårar i ögonen ibland. Så oerhört tragiskt med skilsmässan men framförallt med sjukdomen hos din dotter.

Ulf E

Du är ju ett levande public service.

Elisabeth Hillman

Hej Mikael, för många år sedan lyssnade jag på P1 Sommar, det var en en galen dalmas som berättade om sitt liv och ngt om när han under föreläsning på Explorers Club visste hur man gick på toaletten i -60 grader. Mycket spännande person! Till min stora glädje hittade jag dina filmer på SVT play igår. Tittar nu “Mannen med barnvagnen”. Ville bara säga att dina filmer är så nära, fina många öppnar sig för dig på ett så naturligt sätt.

Mao vill jag tacka dig för fina filmer. Är du i stockholm och behöver bo eller behöver komma ut i skärgården är min familj långt ut på ngt som heter Stora Nassa. säg till om ni vill komma ut

Och sista innan jag stör mer – kan man hjälpa dig med näst expedition på ngt sätt?

Robert N

Jag har sett alla dina 3 dokumentärer som finns på svtplay. Jättebra allihopa! Har funderat en del på när du i “Mannen med barnvagnen” utbrister: “men vad är folk rädda för?!” Jag upplever ofta att många kan vara ganska misstänksamma och just rädda för andra människor, helt utan grund. Keep up the good work 👌

Mikaela Edberg

Har nu sett, Ett Grönländskt Äventyr, så fin och så naket. Livet som det är

Elisabet Nyman-Isen

Fantastisk människa med en sån fin människosyn!

Birgitta Snäll

Tack för din film om dina erfarenheter på Grönland. Jag hade läst din blogg om Grönland innan på Utsidan och när jag såg att en dokumentär skulle visas på TV ville jag absolut inte missa den. Tittade på den tillsammans med mina döttrar. En av dem blev så väldigt inspirerad av den att hon besökte din hemsida och frågade dig hur man blir äventyrare. Tack för att du svarade henne.
Väldigt fina bilder av ett land och ett liv som man nog inte kommer att uppleva i verkligheten. Men din film gjorde att det vore som om man själv varit där!

Birgitta Buisson Nord

Hej Mikael! Dina filmer från andra expeditioner finns dom inte att se på svtplay? Tack för underhållningen i de tre vi nyss sett! Du bjuder på dig själv, ärligt med alla känslor och viss humor toppat med din härliga dialekt!

Ingrid Frisk

Vilket jävla skitprogram du har gjort under din tid på Grönland , ofattbart . Kan överhuvud taget inte först att SVT betalar för sådan skit

Christer Ödlund

Så trött på en tjatig dalmas med L uuuuuuuuviiiiiiiiia fjat varjre mening. Din vidriga rört förstör allt du gör. Du låter som ett gås tilll slakt. Krävs det ingen kunskap i normnal svenska innan du dyker upp med diin Luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuvia dialekt, jag fåt mardrömmar . Evvvvvvvvvvva huuuu äää däää? Vaa ssskkööönt. Däääää bliiiir noooog bra skaaaa niii sssseee. So vaaaaa myyyyyysssssssiiiiiggt höööööörniiiiiiiiiii. Blir så matt.

Crister Lidhäll

Fantastiska autentiska dokumentärer om livets spörsmål..jag blir glad och upprymd av äktheten hos alla inblandade och man får en helt annan förståelse för andra kulturer tack vare hans okomplicerade(men ändå genialiska)frågor.

Gunilla Gustavsson

Hej! Jag såg precis din dokumentär “Ett Grönländskt äventyr”! Vilken kämpe du är! Och vilka otroliga döttrar du har 💜💜 Hoppas verkligen det går bra med Evas ögon och att hon mår bra mitt i sjukdomen 🙏 Hälsningar från en annan småbarnsförälder

Emelie Håkansson

 

Filmen var aldrig ytligt. Kändes som att jag var på plats, ni gick genom bilden. Sen var det otroligt modigt och naket. Vanliga människor med alla möjliga uttryck och känslor. Vill bara se mer:)
Det blev som livet, det förändras hela tiden.
Får titta på Filmen om barnvagnen också.
Fortsätt att filma! Tack!

Camilla Skanke 

Hej, Av en tillfällighet kom jag att se din Grönlandsfilm – en av de finaste skildringar jag sett! Så vackert, så avskalat, så mänskligt! Filmen fick mig verkligen att reflektera, och gav samtidigt ny kraft. Önskar dig allt gott framöver! Mvh Fredrik Bendz, Täby

Fredrik Benz 

Mikael trodde aldrig att du skulle få mej att gråta framför Tvn men igår kväll hände det. Tufft jobbat av er. Kram

Lena Olsson

Jag råkade se filmen igår kväll, och jag blev så betagen att jag till och med berättade om den dagen efter i fikarummet för “mina svårflörtade” fikakamrater. Mycket bra om konsten att vara människa. Tack för den!

Mille Wulff 

Såg filmen igår. Vilken film! Så annorlunda och ärlig. Gick rakt in i hjärtat. Tänkte mig mer natur och inte så mycket familj när jag satte på. Tänkte mig mer en ’vanlig film’ om Grönland. Så stort att dela med dig/er om allt privat. Livet som alltid händer när man minst anar det. Tack för en inblick i livet med fin natur som bonus.

Helena Traneving 

En fantastisk film!
Så äkta och annorlunda! Och vilken natur. Jag skulle vilja åka till Grönland efter att ha sett denna film.
Vilken hemsk upplevelse med ögonsjukdomen och jag har ju läst om er efter filmen och hoppas att Eva blir helt frisk. Vilken tapper liten tjej!
Man får sig en tankeställare om hur livet kan förändras så snabbt
när man minst anar det!
Den får högsta betyg ❤️❤️❤️❤️❤️
Vilken syskonkärlek och vilken klok pappa och mamma !
Jag blev så berörd.

Ann-Marie Larsson

Nu har jag tittat på din film och det blev något helt annat en jag föreställt mig. Du får ett mycket bra betyg för filmen och jag känner en stark sympati för dig som småbarnsförälder vid din ålder och som du skälv nämner då orken börjat tryta. Det är alltid en risk med relationer som man tar och tyvärr i ditt fall mycket jobbigt. Det är ändå häftiga miljöer i filmen men hur kan du ha gymnastikskor på dig ute sjön.

Jörgen Karlsson 

Herregud jag är så tagen ! Extremt berörd.. Så närgånget ! Det känns som om jag bott med er alla under denna tid! Ni är HELT FANTASTISKA 😀 <3 Lovelove vet knappt vad jag ska skriva jag känner mig så tagen så jag har inte riktigt beskrivande ord..Men en fantastisk känsla -magiskt- och aningen konstig för jag brukar inte bli så betagen i en film, jag blev heeelt inne. Jag får lust att krama er allihopa man känner liksom kärlek till er alla, kärlek, förtvivlan, spänning.. Djup djup energi berörande in i själen. Vilket storverk ni gjort hoppas alla ser hur fantastiska ni är! Man vill se mer ! Mer av er !!

Minna Ericsson

Oj. Oj! OJ! Det var verkligen en tuff livsexpedition. Fint och sorgligt på samma gång. Väldigt naket och öppenhjärtigt. Respekt för att allt inte alltid blir som man tänkt sig, men hur man arbetar vidare från det, med nya förutsättningar. Vackert foto, skönt med vyer som får ligga kvar en stund så man hinner ta in landskapet. Spännande också att se hemmet i samma vy, under olika årstider. Mycket ofiltrerad äkta glädje i flickornas vardag, häftigt att se vad som är naturligt för dem. Sekvensen inne i kajutan på båten, när en fisk halas upp på däck framför rutan… härligt!

Monica Carlsson

Vacker film❣️Ibland är det största och mest utmanade äventyret alldeles (för) nära. Önskar att Eva får all hjälp hon behöver och att ni alla finner er plats.

Lisen

Dagens Grönlands bild blir en hel film av Mikael Strandberg En mycket personlig skildring av inte bara Bygden Qasiannguit men också en familj och ett äktenskap. Tag en timme i soffans bekvämlighet och njut av ett äventyr på gränsen till vad en familj klarade av.

Sylvia Hild 

Så fantastisk film! Ditt dalmål förstärker det genuina. Vanliga människor i ovanlig miljö och ovanliga omständigheter. Gripande och nyfiket, men framför allt mänskligt!

Karin Backström

Väldigt fin film och bra dokumentär. Spännande, inspirerande och väldigt öppet o ärligt att dela med och motgång i livet.

Lars Svanerud

Kanon bra film Mike. Bra på alla sätt! Det kan inte bli annat än succé
Kram på er

Släkten

Nu har jag tittat på filmen och känner mig så berörd. Den måste smältas långsamt….de oerhört vackra vyerna, den närgångna, osminkade skildringen av just er vardag i den miljön, de förtjusande döttrarna och skildringen av livet på Grönland just nu. Tack!

Britt-Marie Webster

Filmen tog sig en annan vändning än vad jag hade förväntat mig. Trodde jag skulle få se mer av djur, natur och fåglar och hur människorna på Grönland lever men blev väldigt berörd av hur öppet du skildrade att livet inte är en dans på rosor. Tack!

Kattis Åsman

Tack för dina fantastiska filmer. Man blir helt trollbunden. Älskar själv att vara ute i naturen. Har dock aldrig försökt mig på så extrema saker som dig, men blir fascinerad att någon vågar. Dina flickor har tur som har en sån bra pappa.

Veronica

Det var en mycket väl investerad timme på förmiddagen att se denna film, medan stormen Dennis och ösregn piskar utanför. En bra uppladdning för en löprunda i eftermiddag, när vädret sätter spelreglerna!

Erik Helmersson

Uppskattat med naturvyer som får ligga kvar ett tag i bild, det var många moment av färg och form som var väldigt fina rent grafiskt. Röd reling mot blått hav, helikoptern som kommer in i ena hörnet på en orange himmel, höstiga bergssidor där man får kolla noga för att upptäcka personerna som rör sig, … Tack!

Sofia

Tänk så livet kan svänga. Det spelar ingen roll hur mycket vi planerar och förbereder oss för olika äventyr och mål. Rätt som det är kommer livet emellan och då är det bara att anpassa sig och skapa nya mål och planer.
Nu vill jag se mer! Vad händer, vad gör ni? Hoppas allt går bra med dig och flickorna.

Mikael Andersson 

Nu blev jag glad, så roligt att du fortfarande är aktiv och lika nyfiken som förr !!!

Hälsningar Anders Karlsson, Dala Floda

JAg har sett dina filmer och jag reser med dig ,upplever alla möten du gör och ser det du vill att jag skall se.Men jag slutar aldrig förundras över den vänlighet och det godhjärtade som finns hos människan det som vi skall vara rädda om .JAg hoppas få se mer av detta och tack för ditt enkla sätt att tala med människor där det bjuds upp till möten.

Elisabeth Hillman

Det var som att vara med er i med och motgångar i den lilla stugan i den storslagna naturen. Varmt, sårbart och mycket mänskligt dokumenterat om det viktigaste som finns, sitt liv och sina barn. Det kom en tår både på min fru och mig, när ni lämnade Grönland. Din/era drömmar.

Anders Mikkelsen 

Tack för att vi får ta del av detta äventyr! En fantastisk film🙏👏🙏

Anneli Vestlund 

Tack Mikael Strandberg för en jättefin film och upplevelsen att på håll få följa dig och din familj till Grönland och tillbaka. Besökte Grönland i somras och längtar tillbaka varje dag. … men det som var mest överraskande är att vi nästan är grannar i Malmö. 😀 Ska snarast kolla in de andra dokumentärerna också.

Jens Ågren 

Hej Micke ! Jag skulle se en liten stund på filmen, men jag blev så fascinerad av både naturbilderna och din familjs öden och äventyr, så det blev hela filmen. Jag blev så berörd av Evas sjukdom och ditt engagemang för dina flickor. Vilken fin pappa du är !! Hoppas att ni har det bra och att ni får uppleva fler äventyr . 😀

Anneli Ström 

TACK för en fantastiskt fin film! Du har ju tidigare visat små avsnitt, t.ex Evas ögonsjukdom. Men att få följa er hela vistelsen på Grönland var verkligen fint. Jag instämmer i Monica Carlssons kommentarer och kan inte lägga till så mycket. Vill bara säga att du har två fantastiska döttrar. Åter igen TACK för att du delat med dig av Grönlandsäventyret.

Bertil Disman 

En vacker film om livet! Så ärlig och mjuk. Ser din längtan ut på vidderna och din frustration över livet som kommer som en käftsmäll. Ditt foto har utvecklats! Musiken skapar en ytterligare dimension!
Du får fem granar🌲🌲🌲🌲🌲 av fem möjliga från västerdalarna !
Bra jobbat Mikael !!

Lars Thorwall

Tack för du visar så naturligt om hur livet är. En verkligen berörande film om hur livet kan bli. Om det vackra på grönland och friheten. Fast Malmö är ju fint också. Lycka till framöver 🙂

Ann Marie Holm 

Hej Mikael. Peter Daun heter jag, bor på Gotland. Har under eftermiddagen idag sett igenom alla dina utlagda filmer mm. Från Packat och Klart till Grönland. Fantastiskt. Vilken utomordentlig berättare du är. Vilka saker du fått uppleva. Det är rikedom det. För många år sedan reste jag och min fru jorden runt under en längre tid. Precis som du noterat, så är det nog inte i storstäderna man finner harmonin, utan den finns i naturen långt bort. Vi fann den på en avlägsen fijianska ö där ingen vit hade varit på 20 år innan oss. Den fanns även på Uluru i Australien (klättrade du upp där?) Är spänd på var du ska resa härnest? En liten fråga: har du gjort någon längre film om Expedition Kolyma, Sibirien? Slutligen, grattis för du fyllde väl år igår? Jag fyller om några veckor, då fyller jag dessutom jämnt. Ha det gott från Gotland, Sveriges finaste ö..

Peter Daun

Jag och min fru var på bröllopsresa till Narsarsuaq 1979-08 med Dansk Vandrelaug. En vandringsresa med övernattning hos familjer. Vi känner väl igen den karga men vackra naturen och den friska luften. Fantastiskt att få återuppleva det med dina ögon. Vi blir nyfikna på dina andra expeditioner och filmer. Din Grönlandsfilm var ärlig och berörande. Den visar tydligt vad som verkligen är viktigt i livet. Det är tufft att vara förälder och förstås tuffare när man är 50+ och i en på flera sätt utsatt situation. Vi fylls av beundran för hur du klarade det. Lycka till framöver med dina barn och ditt filmande!

Anders Nyh

Mikael Strandbergfantastiska bilder och väldigt ärligt och genuint porträtt av en familj, så goa tjejer och förstår ju förstås att alla dagar inte varit vackra. Fint att våga visa många sidor av vardagen och svårigheter samt minst sagt tuffa beslut. Undrar ju förstås hur livet blivit för er och hur det går för din tjej, Eva.

Maria Wanloo

Hej ! Har sett din film ikväll och jag måste skicka ett sms till dig och säga att den var kanonbra. Både vemodig och rolig med flickorna. Jag har både skrattat och haft en tårar i ögonen. Det här har du gjort bra Mike ! Kramar från mig och kramar även till flickorna.

Siw Strandberg

En fantastisk dokumentär, hoppas på att få följa dig på mer expeditioner.

Kerstin Lundqvist

De var en underbar dokumentär om erat grönländska äventyr. Både jag och min man samt 6åringen här hemma satt som klistrade. Vår pojke tyckte de var häftigt hur man bodde på Grönland och att man inte kan ta saker för givet som rinnande vatten. Och jag som mamma förundrades över hur ni vågade lämna tryggheten för att kasta er ut med hela familjelivet i de okända . Otroligt inspirerande att se hur vardagen såg ut

J Kiviniemi

Känslig och fin film av en Järna. grabb med, med och motgångar i ett äventyrligt liv.

Tomas Holst

TACK Mikael för en fantastisk film🌹🎬
Så ärlig och avskalad och fylld av kärlek
Lycka till med Dana och Eva❤

Bitte Söderlund

Nu har vi suttit på helspänn och jag känner bara WOW! Ni är precis som vi känner er, som om ni vore i vårt vardagsrum. Inga skådespelare. Bara barnen ser lite yngre ut än när vi lärt känna er Och du. Så jäkla modigt och strongt att ta med hur det kom sig att ni separerade. Inte alla män skulle ha modet att rakryggat ha den biten med. Och sedan hur ni har landat. Minns att du pratade om att få till ett fint avslut i filmen, det lyckades. Ni alla ÄR!

Vän till familjen

Hej Mikael Tack för en mycket bra film och för alla bilder härligt att se. min far var på Grönland 1967 tror han var där i 6 månader Lennart Sandström han skrev en bok . Att leva på Grönland.

Mvh Jonas

Hej Mikael! Jag såg din dokumentär igår på SVT och blev väldigt inspirerad. Du verkar vara en sån härlig person och alltid se de positiva Skanderna fastän livet inte alltid är enkelt. Jag är 17 år men har stora drömmar att resa jorden över, jag har även länge tänkt på att bli äventyrare men vet inte direkt hur jag ska ta mig till. Har du några tips vare sig de är ekonomiska eller bara livstips du hade velat veta innan du började med allt detta? Tack på förhand och tack för ett sådant inspirerande program

Mvh Elsa Nord

Fantastisk film om ett omtumlande år.

Jonas Augustsson

Så gripande och intressant, har följt Mikael från Särna och hans föreläsningar. En gång på biblioteket i Kungsör.

Mona Hedin

Berörande film. Ärlig och rak. Kärleken till barnen och oron.

Anna-Lena Norman

Wow! It took me a few tries, but I was finally able to watch the whole thing. I love it! It reminded me of some of the villages here in Alaska, by VPN. But also, having watch it all unfold on Facebook, I could remember when certain events unfolded. You’re a great dad and a great man. The warmest wishes to you and your girls! Thank you for allowing me to watch!

Shellie

Verkligen en fin film under en tuff tid för dig och familjen på Grönland 👍 Tack Mikael 👌

Mats Eric Oginder

Hej! Har nyss sett dokumentären ”ett grönländskt äventyr”. Vilken oerhört ärlig, varm och inspirerande dokumentär! Ni fångar livet, kärleken och naturens komplexitet på ett mycket fascinerande sätt. Är så glad att SVT tar in program som detta. Det gör tv verkligt. Dessutom verkar ni vara en riktigt härlig familj. Tack!

Ebba Sjöborg

Så öppet och brutalt ärligt du delar din berättelse. Modigt och starkt! Vi satt klistrade. Så skönt att ni fick bra hjälp m Evas besvär. Nu kommer jag leta upp äventyret m barnvagnen.

Alice Dahl

Klart sevärd film som tog en oväntad riktning å kanske därför ja gilla den lite extra å blir inte dina döttrar dansare i framtiden blir ja väldigt förvånad

Lasse Mill

Platsen,allt som händer,familjen! Vilken film! Bäst i år!

Britt-Marie Johansson

Tack för en fantastisk film. Vilka fina flickor.Vacker film,intressant och lite oro för Eva. Hur mår hon idag? Hälsningar

Eva, Strömsund Jämtland

En mycket sevärd film. Se den!

Jonas Sandström

Ajunngilaq Mikael. Jag rös och njöt om vartannat och kände igen mig i mycket. Ovanligt personligt och utelämnande vilket gav filmen en dubbel botten som ökade spänningen.

Sylvia Hild, Föreningen Sverige-Grönland

Ärligaste film jag sett!

Lars Andersson

Sorg och glädje som hämtat ur verkligheten,människans drivkraft att fortsätta sina liv.

Monica Andreasson

Tack för denna pärla till film som innehöll så mycket av kärlek, svek, smärta, rädsla, kamp, tålamod, läkning och anpassning – både på det nära, mänskliga planet men också i den storslagna naturen.. Själv född 1962 kunde jag djupt relatera till tröttheten du beskriver; att för första gången känna sig som sin ålder. Och jag beundrar ditt jämnmod; “ingen har ju dött”.

Carina Carlsson

Dina ungar är så härliga, underfundiga och fulla av livskraft.

Sonia

Vilken härlig film med härliga ungar. Hoppas det går bra med Evas ögon. Duktig pappa har dom också.

Gina

Hej! Jag känner ju inte dig men det känns som jag har följt dig hela livet. På gymnasiet läste jag dina böcker om cykelresorna och senare Patagonien och andra resor. Jag blev så glad när jag sedan efter några års avbrott såg dig i mannen med barnvagnen. Du är så fin med din underbara barn i den senaste filmen från Grönland. Min man är en gammal gobbe och det är nog något extra att få barn i ”vuxen” ålder. Våra barn är nu 6,11och 14 och min man 70. Jag hoppas få följa dig på nya äventyr (som ju kan vara var man än är). All lycka till det dig och din familj. Stor kram Karin

Karin Alness

Hej! Ville bara säga att vi precis sett dokumentären och jag är så rörd. Rörd över berättelsen, er kamp och hela situationen. Stolt som bara den att på något sätt ha ett band till dig. Hela släkten i Ludvika har kollat och jag har bett alla jag känner att kolla, för det är värt att kollas på. Tack Mikael!

Andreas STrandberg

Vilken fantastisk skildring!

Kristina Kamstedt

Fantastisk film, berörande och vacker. lågmäld och ledsam med stor kärlek.
Går de andra filmerna att se?

Kristerina Bengtz

Jag är imponerad av dig, er för ert mod att göra. Resa och bo på andra platser. Jag är född och uppvuxen i samma stad, kommer nog aldrig härifrån även om jag inte har något precis som tvingar mig kvar. Åker ut i skogen, promenerar men vågar inte sova själv än. Vill resa men kommer liksom inte iväg. Tack för att det finns “såna som er” som gör så att såna som jag kan sitta i trygga soffan och kolla på dokumentärer med hög kvalitet!

Kristina i Hässleholm

Uppriktigt och berättat med integritet. Era ljuvliga, fina flickor så fint skildrade och mammas och pappas generositet mot varandra (vägen dit var säkert inte enkel) trots livskrisen. Tack.

Maria

Fina Mikael och hans familj

Gisela Hagström 

Hej Mikael! Hoppas du haft en fin helg. Jag sträck tittade på dina dokumentärer idag och tänkte bara säga tack! Väldigt inspirerande och rörande arbete du gjort och gör. Jag kände igen mig mycket I hur du beskriver sökandet efter en rimlig boplats och friheten. Stort tack att du delar med dig av dina äventyr!

Emelie Lindström

Mikael
Den var fantastisk

Katarina Stark

Mycket bra film ..Tack

Ann-Britt Kyller

Tack Mikael för en fin dokumentär! Från ett soligt Lima

Ragospel Peter Johansson 

Skøn dokumentar

Bente Lone Andersen

Så bra precis som livet är för det mesta.
Mycket bra dokumentär!

Doris Viktorsson

Jag såg din Grönlandsfilm igår och ska se de andra två på. SvtPlay. En undring – hur gick det för Sigge och dig. Var på ett föredrag i Leksand där du berättade om Patagonien mm och där han deltog. Föredraget fängslade liksom gårdagens film. Ska ta fram och
läsa några av dina ”cykel-böcker” igen, det var ett tag se’n. Keep up the good work!

Uffe Tegelmark

Stark och fin film Mikael.Ditt varma hjärta och ansvarstagande kom fram på ett bra sätt.

Jonas Andersson

Starkt! Stark film! Håller tummar och tår för din dotters ögon.

Anders Hansson

Du har ett jättehärligt sätt att närma dig andra kulturer i dina dokumentärer. Superbra!

Johan Örengård

Fin film. Lite sorglig.

Mats Högström

Jättefin film. Tjatat om den hemma o på jobbet. Ha det bra i M-ö!

Åsa Gustavsson

Farbror Mike❤️ Du kan du👍Se denna film!!

Släkten

Kära söta vän – detta blir nu det tretusenfjärde

mailet du fått idag – tror jag efter din film från

Grönland. Naturligtvis!!! blev det ett missför-

stånd! Jag har “tummen mitt i” vad gäller “teknik”.

Och såg bara den lilla videon – därför skrev jag

att man hade velat se mer av landet…Jo. Jo, det

fick man!!! SÅ fint. Vad du har gott om – utöver

hjärta – är att du är så Äkta! Du kallar en katt för en

katt. Att behandla hela vistelsen som den Var! Skul-

le inte många vare sig klarat av eller velat dela med

sig av.

BRAVO!!!

petons

m&n 

Nina Yunkers

Det var en speciell dokumentär! Kanske har din fysiska styrka avtagit med åren, men du visar prov på en överlevares starka psyke. Jag sitter kvar med en massa blandade känslor, vilket verkar ha varit innehåller under detta grönlandsår. Tack för att du delar med dig av allt!

Erik Bengtsson

Hej, har kollat dina dokumentärer som finns på SVT play. Verkligen underbara å sevärda. Tack för du tar dej tid och filmar detta. Det måste vara en stor uppoffring i ditt liv med en kamera runtom hela tiden. Hoppas du fortsätter å orkar /

Ludvig Orengård

Denna var bra, men synd med splittringen från frugan å Evas eviga medicinering för ögonen. Kramen på er.

Thomas Hedström

Jag är imponerad av dig, er för ert mod att göra. Resa och bo på andra platser. Jag är född och uppvuxen i samma stad, kommer nog aldrig härifrån även om jag inte har något precis som tvingar mig kvar. Åker ut i skogen, promenerar men vågar inte sova själv än. Vill resa men kommer liksom inte iväg. Tack för att det finns “såna som er” som gör så att såna som jag kan sitta i trygga soffan och kolla på dokumentärer med hög kvalitet!

Kristina

Jätte bra och intressant att se så härliga bilder.

Samantha

Åh, vilken bra dokumentär. SÅ modig, att visa up and downs. Jag blev så berörd.(Och jisses, vilken flexibel globetrotter du är 😄)

Karin Holmberg 

Det verkar som filmen börjar som historien om ett familjeäventyr för att jämföra Sverige med Grönland men slutar som en dikt om livet. Mycket mer potent och djupare än förväntat. 

James Pearce

Yesterday we watched this documentary, made by our dear friends in Malmö. It is on Swedish TV 1 at 9 pm tonight but already available on SVT Play. I can just say WOW! Don’t miss it! (I should say it is mostly in Swedish).

Sometimes you see people on TV and you wonder what they are like in real life. This time it was the opposite, we were a bit curious to see what they would be like on the screen. And the answer is: just the same (the girls just look a bit younger!). As if they were here with us in our living room. This is a brave and vulnerable illustration of their Greenlandic adventure which we have heard so much about. Mikael @explorerglobal , Pam, Dana, Eva; they are one of these families that become friends, that you can count on when you are far away from your own. Of course they also inspire us by following their dreams and showing that the world is a much more interesting place when there is no box you need to fit into

Jessica Oinas

JÄTTEFIN film på TV1. Och Du är en Superpappa tycker vi. Ett program med både Glädje & Sorg. Precis som livet
Kram 

Anna W

Vilken fantastisk film, vilket livsöde. Wow, Grönland är målet för oss

Charlotta Munther

En mycket gripande berättelse om dig och din familj!
Dessutom fantastiskt att se Quassqanguit igen, var där 6 veckor och körde hundsläde 1996…Lev väl!

Ingemar Bernesjö

Åh, vilken fin film….

Sanna Skarin

Hej Vilken underbar pappa du är. Måste fråga jag är ju finak same och grönlänska vissa ord är samma som finsk samiska. Det är ju otroligt

Saara

Tack för ett närvarande, ärligt och fint porträtt av livet. Uppskattar nakenheten, skörheten och innerligheten i dokumentären

Frida Sighnal

oj oj vilken bra dokumentär film. Sånt är livet.

Ewa Hed

Mkt stark, mkt känslosam… de underbara småtjejerna… Tack Michael för en berörande film i en otrolig ” varm” och genuin miljö ! Kram.

Birgitta Eckerman

Hej Mikael .. Du är då en överlevare 2.0 vilket program !

Anders Roddar

Tack för en fin dokumentär på TV ikväll.

Sören Berg

Vilken film, fantastisk 🙏Dina tjejer❤Följt dina “filmresor”. Har du landat nu?

Carina Ersson

Tack för att du delade med dig av din resa Hoppas allt blir bra!

Rune Heens

Jag blev så ledsen för din skull att äventyret slutade med separation. Hjärtskärande 💔

Maria Pettersson

Tusen tack för en fin film om din familj! Ville att den aldrig skulle ta slut. Väntar på fortsättning🐥🐥
Fascinerande om livet på Grönland och om att livet är föränderligt🌱 och betyget är 5 förstås. Hoppas det är bra med tjejerna med.

Sanna Ljungberg

Vilken levande ärlig dokumentär om att LEVA

Therese Svensson

Fantastiskt bra! Utlämnande, tankeväckande och vacker film.

Anders Nises

Vill se dina andra filmer. Jag blev väldigt berörd.

Viveka Weitz

Din film berör. Fin film!

Magnus Karlsson

Annorlunda men fängslande film.

Ann-Sofie Wästberg

suverän berättelse
har hört honom även i verkligheten suvären berättare

Tommy Ericsson

Skrev detta på min facebook ikväll:Nu ikväll har jag sett Mikael Strandbergs (mannen som gick med barnvagnen) dokumentärer Expedition Yemen och Ett grönländskt äventyr på SVT play. Faschinerande historier, så sevärda!!! Så olika! Har ni inte sett dem gör det! Han har ett sätt att lugnt beskriva allt som helt naturligt, på dalmål. Man funderar på hur han behåller lugnet. Jag har mina aningar…

Elinor Sunden

Gastkramande och väldigt gripande film. Tusen tack!

Victoria Kahn

Den var jättebra! Modigt att du vågar släppa in tittaren i ditt liv och visa alla sidor. De tuffa, de svåra lika mycket som de ljusa.

John Schutte

Mycket bra dokumentärfilm!

Monika Larsson

Fint äventyr! Mer!

Anders Persson

Jag tyckte mycket om filmen om dig och din familj. Vacker, ärlig och autentisk.

Anna Serner

Tack för en mycket sevärd dokumentärfilm.Jag tyckte det var intressant att följa dig och din familjs livssituation på Grönland samt hur ni löste era problem.

Lena Hultgren

En väldigt nära och avskalad film. Den visade på tillit, att det ordnar sig, istället för vrede och besvikelse.

Barbro Von Krusenstierna

En så fin och berörande film. Blev helt tagen av uppriktigheten.
Fattar vad både mörker och ljus kan göra med människor.

Mona Lidström Sittra

En väldigt bra film!

Enar Ericsson

Tusen tack för en fantastisk liten film. Även jag som inte har barn kände mig hemma och blev väldigt charmad av din fina familj. Filmen var väldigt ärlig. Blev de väldigt trötta på ditt filmande..?😙 Kloka och underbara livsreflektioner i en tid som inte blev riktigt som det var planerat.

Marianne Mia Blomqvist

En mycket sevärd dokumentärfilm.

Lena Hultgren

En otrolig bra och berörande film.

Hed Eva

Både vacker och sorglig.

Lars Watrz

Ett fantastiskt fint inslag sändes denna afton på TV. Tack för det. Min fru, som är kritisk vad TV-program beträffar, bad om sin särskilda hälsning för ett mycket gripande och mänskligt program, vackert dessutom.

Lars Rydbro

Grymt bra film Micke. Hä va role si hur du har att hä. Je vart imponera å dä !!

Lars Larsson

Bra filmat!

Ingrid Henttuu

Stýrkekramar till Er! Bästa filmen jag sett på många år. Rättvis hur det är i isolering.

Maria Johnsdotter

Ser filmen i detta nu på ett fartyg ute på Östersjön. En bra film som berör. Jag önskar ett STORT lycka till!

Maarit Isola

Tack Mikael för en mycket fin o bra skildring av Grönland.mycket uppskattat.

Berit Hysing

Hej Mikael, En gripande dokumentär med er Grönlandsresa, som blev något att ta till sig. Du är en fantastisk person som delar med dig på ett så naket och vackert sätt. Jag har följt dina filmer i alla år för vi är i samma ålder, den här dokumentären får 5/5 möjliga. Stort tack från Kåseberga/

Pierre Rosén

Hej Mikael!

Jag åt sen frukost, satte på TV:n fastän jag inte borde, för jag ska egentligen koncentrera mig inför ett möte med försäkringskassa o arbetsförmedling, som jag varit så orolig för, men “trillade” över din dokumentär.
Din UNDERBARA, intressanta, spännande filmning, där man kastas mellan hänförelse, rädsla, chock, glädje och nöjdhet, när man hör hur du lyckas se på och ta livet som det ändå kommer
Jag sms:ade min gubbe som sitter på en konferens i dag, och skrev att jag vill att han ska ringa mig innan mitt möte, för jag vill så gärna tala om vad jag hittat på TV!
Vi båda, njuter otroligt av att sitta tysta och hänföras av program sådana som dina!
Så nu blir det Mikael Strandberg hela kvällen i dag
Jag ska skriva ner och sätta upp på väggen, det du sa i programmet – “Jag tar en dag i taget, för det är ju ändå ingen som har dött”, för det gav mig som är en kämpande, högkänslig liten skit på jorden, ett lugn och en styrka inför dagens möte Tack mikael
Vi här hemma, ser oerhört mycket fram emot dina nya filmningar, ditt sjungande dalmål, och goda framförsikt inför vad livet har att lägga framför dina fötter. Det hjälper även mig. Ta väl hand om dig

Goa hälsningar från Ingrid

Bra film på alla vis!

Håkan Thoring

Såg alla tre filmerna ikväll. Modigt att lämna allt och åka dit kosan bär med små barn. Sätter fokus på vad som är viktigt i livet. 5+ i betyg

Linda T

Hej! Titta på alla tre filmerna idag. Mycket bra alla tre. Tusen Tack!❤️❤️👌👏👏🤗

Inger Farbe

Tack för underbara dokumentärer! Jag har sett Mannen med Barnvagnen och Grönland och båda är så himla bra. Vardagsrealism och äventyr om vartannat. Allt med värme och humanism.

Lillian

Vilken styrka & kämparanda hon har, berörande. Och en fantastisk dokumentär som berör, värmer & är väldigt fint porträtterande på så många sätt En av dom bästa & måste ses. (Har sett den 2ggr)❤️

Håkan E

Fantastiskt intressant och fin film🤩 Vill bara se mer! 😍

Eva Larsson

Så fin en film ❤️
Er selv født i Grønland og bor nu selv i Malmö.
Älskar ditt sätt att se världen på 😊

Cathrine Fonseca Holmede

Vilken fin film och du lyckades överföra känslorna genom rutan. Tack och lycka till.

Bertil Norberg 

Har just sett filmen, underbar natur, men har också våndats över Evas ögon. Hoppas allt ordnar sig till det bästa för er alla!

Birgitta Sundqvist

Så bra film! Älskar att hitta dom guldkornen som berör och ger eftertanke.
Men hur tusan överlever man kylan? Verkade ju hemskt kallt även inomhus! Och vilken kämpe du är som orkar springa utomhus i snöoväder och blåst!
Tänker också på hela din familj och hoppas att det ska gå bra för er.

Sara

hela programmet från början till slut.

Rolf Bjurström

Hej!

Har sett filmen från Grönland ikväll och summerar den som ”nära”. Ni blev så nära. Ditt intresse för det vackra och storslagna i naturen blev väldigt tydligt tillika ditt intresse för hur de ”enkla” människorna reder ut sina liv och överlever i tuffa miljöer. Filmen var lika bra som barnvagnen men djuplodade familjen på ett annat plan. Ser fram emot att Ni kommer upp på besök. Med vänlig hälsning,

Niclas!

Tack för ett närvarande, ärligt och fint porträtt av livet. Uppskattar nakenheten, skörheten och innerligheten i dokumentären

Annika Söder

Yesterday we watched this documentary, made by our dear friends in Malmö. It is on Swedish TV 1 at 9 pm tonight but already available on SVT Play. I can just say WOW! Don’t miss it! (I should say it is mostly in Swedish).

Sometimes you see people on TV and you wonder what they are like in real life. This time it was the opposite, we were a bit curious to see what they would be like on the screen. And the answer is: just the same (the girls just look a bit younger!). As if they were here with us in our living room. This is a brave and vulnerable illustration of their Greenlandic adventure which we have heard so much about. Mikael @explorerglobal , Pam, Dana, Eva; they are one of these families that become friends, that you can count on when you are far away from your own. Of course they also inspire us by following their dreams and showing that the world is a much more interesting place when there is no box you need to fit into

Jessica

Hej Mikael! Long time o s v. Jag älskar filmen.

Inga_lill Forslund

Vilken fin film och så skönt att det vart bättre för Eva. Så kul att se dig igen. Lycka till med allt

Marie Eriksson

Är så berörd och imponerad av ärligheten och flickornas okuvliga livsglädje. Tack Mikael. Kärlek för livet.

Karin Bertling

Fin film. Ha de så bra

Siv Olsson

Mkt berörd av din fina film, vacker natur, stark livsglädje, tack

Tuula Lund

Tack för du delade med dig av resan 🙏den berörde mig på djupet. Önskar Eva all bättring ❤️ du har två fina döttrar.

Marianne Grönberg

Fantastisk film! Så generöst att dela med er. Vilka fina härliga flickor ni har. Tack!

Maritha Falk Holmgren

Hej Mikael!!! Vilken fanastisk film
Vacker, känslosam, kärleksfull även vemod finns där och framförallt den nakna sanningen!!! Ärlig.
Så härliga barn och familj!!!
Önskar er allt gott i livet

Hasse Ström

Fan vilken underbar dokumentär måste tacka för den även tack för att SVT-1 visar den klart bättre än alla dessa reklam kanaler som bara visar en massa idrotts människor i sina tävlingar eller bönder,farmen osv.

Lennart Strand

Intressant, fin film, ja vilken resa💖. Önskar er allt gott🍀

Carina Almqvist

Tack för den fina filmen

Hanna Bengtsson

Hej Pam och Mikael!

Tack för en utomordentligt fin film om er upplevelse av Grönland och om

ert liv där tillsammans med era fantastiska och underbart charmiga

döttrar. Det var verkligen en känslosam och annorlunda film. Jag kände

verkligen vilken besvikelse samtidigt som en mycket mänsklig film

allt om livet det handlade om. Hoppas att allt med Evas ögon har

fått en bra lösning. Jag minns verkligen dagen tillsammans med er alla

fyra i er trivsamma lägenhet i Malmö,

Slutscenen var så innerlig och mänsklig och jag hoppas verkligen att

era liv ordnades upp. Det är verkligen inte lätt att leva ett så annorlunda

liv som ni valt. Du Mikael har verkligen valt att leva så helt olika vi vanliga

“svenssons” så det är inte överraskande att det uppstår problem, Och du

Pam måste vara en såååååååååååå stark person. Önskar hela familjen

bara lycka till framöver.

Kram till er alla från  Gun

Den här var oväntat gripande och mänsklig. Tack för att du delade med dig så generöst av livets mörker och ljus @Explorerglobal!

Sara Backman Prytz

Så bra film! Älskar att hitta dom guldkornen som berör och ger eftertanke.
Men hur tusan överlever man kylan? Verkade ju hemskt kallt även inomhus! Och vilken kämpe du är som orkar springa utomhus i snöoväder och blåst!
Tänker också på hela din familj och hoppas att det ska gå bra för er.

Sara Lindqvist

Din film berör.

Magnus Karlsson

Fantastiskt bra! Utlämnande, tankeväckande och vacker film.

Therese Svensson

Tusen tack för en fin film om din familj! Ville att den aldrig skulle ta slut. Väntar på fortsättning🐥🐥
Fascinerande om livet på Grönland och om att livet är föränderligt🌱 och betyget är 5 förstås. Hoppas det är bra med tjejerna med

Sanna Ljungberg

Tusen tack för en fantastisk liten film. Även jag som inte har barn kände mig hemma och blev väldigt charmad av din fina familj. Filmen var väldigt ärlig. Blev de väldigt trötta på ditt filmande..?😙 Kloka och underbara livsreflektioner i en tid som inte blev riktigt som det var planerat.

Marianne Mia Blomqvist

En mycket sevärd dokumentärfilm.

Lena Hultgren

Fin film , satt klistrad. All min kärlek till flickorna och er familj

Åsa Strandberg

Modigt! Vackert! Äkta! Det bästa jag sett på länge. Är tagen, och berörd på riktigt.

Birgitta Zetterström

Såg det. Fint program

Gunilla Ejborn

Älskade Jemen filmen!! 🐪 o Grönland var superfin. Har ej sett den sista men snart. Tack för fantastiska filmer

Tina Ilestam

Jag har precis sett dokumentären om ert liv på Grönland. Den kunde varit dubbelt så lång, så spännande och intressant att ta del av allt som hände under året, alla ni träffade och allt som skulle göras med skola och arbete. Roligast var att se era flickor som sprudlade och var så nära vänner som fann så mycket glädje i varandra. Vilken gåva!

Martina

Underbar film

Christian Sandell

Jättefin film om dig och din familj Mikael. Även ett fint porträtt av Grönland, som jag själv besökte för ett par år sen, och nu längtar tillbaka till

Hans Lundholm

Fantastisk film om ett omtumlande år.

Jonas Augustsson

Tack för en underbar film med allt vad livet kan innehålla och innebära. Tack för att du delade med dig av natur, glädje och sorg. Tack också för att du visade att det går att ta nya tag trots allt. All omsorg till dig och dina fantastiska tjejer

Marie Engvall

Fantastiskt bra film!

Nils Johansson

Hej! Ville bara säga att din dokumentär om dig och din familj på Grönland var otroligt vacker, annorlunda och rörande och inspirerande!. Vad modiga ni är som bestämde er att flytta till Qasiguaanguit Mvh Agnes

Agnes Fredman

Måste få säga att jag blev varm i hjärtat när jag såg dina jäntor
Såg ut som änglar när de dansade. Det där har du gjort bra
Jag har några såna där jag åxå, fast barnbarn

Stefan Holst

Har sett ”mannen med barnvagnen” super! Även nu sett filmen ifrån Grönland. Väldigt modigt och inspirerande

Gunnar K

Hej Mikael! Såg att en av dina dokumentärer har kommit ut på svtplay. Tyvärr kan jag inte se den från Brasilien där jag bor. Men blev glad av att du lagt ut lite korta klipp här på Instagram. Tycker att du och din fru och barnen är supercoola, modiga och starka! Ni inspirerar verkligen! Läste på lite om dig och såg att du är från Järna! Hade ingen aning! Min familj från pappas sida kommer därifrån. Min farmors mor hette Stina Stark och släktgården finns kvar. Själv har jag och min brasilianska man gift oss i Järna kyrka för några år sen så det viktig plats för oss.

Kaisa Beijer

Filmen var inte lik dina tidigare dokumentärer i det att det dök upp problem kring din familj, vilket gav filmen en oväntad dimension som jag tycker var fin i sig. Otroligt rörande att se hur ni tvingas tackla dessa problem i ett vintermörkt Grönland. Dessutom otroligt vackra bilder på Grönland.

Mycket bra Mikael.

Bo Johansson

Härlig och skön motpol mot all falsk lycka enda in i kaklet på tex fb.
Ärlig, rak och en härlig naturupplevelse

Gith Börjesson

Vi så “Ett Grönlandsk äventyr ” i går. Sterkt år på godt og vondt. Makka har operert begge sine öyne for grå stær. Hennes höyre öye hadde hun 11 prosent syn på. Har hatt det sånn så lenge hun husker. Dere var heldige som fill Eva til “Riget”. Der er de fantastiske. De sydde 5 nye blodårer på mitt hjerte der for 5 år siden. Makka står hver kveld og ser på skumringslyset Har ikke sett fargene för. Er Pan fortsatt i Kasiannguit? Vi ville kun bo i Nuuk, nettopp pga. det som plaget deg, isolasjonen. Uten veg og jernbane og totalt avhengig av værgudene kan det bli en stor prövelse i ytterdistriktene. Jeg hadde 18 år fra Tromsö og Makka hadde sin oppvekst på Diskoöen, så vintermörket var vi kjent med. Det som plager oss nå, her i DK, er det evige regnet og ikke et fnugg snö. La oss håpe Eva blir helt frisk og kommer til å se som en falk. Jeg unner henne de fargerike aftentimene som vi tar for gitt.

Svenn B Syrin

Jättebra film Micke. Och Särna fick vara med också.😁 Ha det bra

Göran Grund

Hej! Vilken ärlig och äkta dokumentär ni visade för oss i kväll. Med öppna hjärtan och sinnen fick vi vara med i erat liv på Grönland. Livet är kort men ett stort äventyr. Tack för att ni delat med er!

Carina Bergqvist

Underbar film om livet och vilka fina vyer från Grönland.

Gunilla Benjaminsson

Fantastisk film! Livet är skört!

Lohla Marie de Bie

Jättebra o fin film , hoppas det går bra för Eva ,lev väl

Helen Henningsson

Det var en film som rörde mig. Känslig, vacker, okänslig, ful, kärleksfull, svek och mycket mer som det kan vara att vara människa i ett litet samhälle. Älskade delen med valen.

Kia Gabrielsson Geer

Hoppas allt blir bra med Evas ögon och allt ordnar sig för er..en underbar film

Kristina Björkman

Jag såg den också och kan instämma med tidigare kommentarer

Tina

Fantastisk film Micke! Den gick rakt in och följer mig idag också. Tack!

Lindas Karin

En fantastiskt fin film från Grönland och om en familj. Tack!

Karin Åkerlund

Hej😊 Jag är så imponerad över många saker du gjort. Min bästa dokumentär ifrån dig är mannen med barnvagn ❤ jag känner igen mig mycket i känslor du känt. Försöker fortfarande hitta min väg utanför dessa fyra väggar ❤ du ger mig hopp…jag tror att jag får göra min resa ensam ❤ Tack för att du är du❤

Hanna K

Vilken styrka & kämpar anda hon har, Eva, berörande. Och en fantastisk dokumentär som berör, värmer & är väldigt fint porträtterande på så många sätt En av dom bästa & måste ses. (Har sett den 2ggr)

Berit

Spännande resa ni gjorde o mycket rörande

Bibbi Eriksson

En mycket ärlig film man får se både glädje o sorg

Eva Löw

Vad roligt att du vill vara en delaktig och möta tittarna här i kommentatorsfältet. Jag lyssnade på din berättarröst, och fann berättelsen av ert sökande av Platsen , ett hem 🏡. faktiskt möjlig att dra erfarenheter ifrån för flera. Att lära sig språket, att intressera sig för det nya, landet, sedvänjor, människor är ju nyckeln till det nya hemmets dörr. Ni gjorde allt, ni kunde, sedan drar livet några varv på tombolahjulet och allt blir inte som man tänkte, men ni anpassade er till detta med och kommer komma ut starkare, och Platsen , den kanske ni redan bor i… för platsen är ni …Lycka till !

Tarja Örnelund

Det var så mycket vackert att se och roligt att följa er och se så mycket kärlek som finns. Skulle vilja se mer om hur ni har det och om det är nya resor på gång

Gunilla

Respekt!

Kaj Flinta

Grattis  Till en mycket givande, och  intressant film som väcker många olika tankar. Hör av mig i veckan.
Bästa hälsningar
Håkan

Mikael Strandberg typ ” rakt på utan omskrivningar” eller direkt ur livet såsom det är växlande upp och ned. Annorlunda men fängslande film

Ann Sofie Westberg

Såg filmen igår. Hälsa Eva! Du är en fin människa Mikael.

Bengt

Hej Micke! Hoppas allt väl! Har du fått mycket reaktioner på filmen? Vi såg den i söndags på play. Fantastiskt arbete av dig och vilken stark film! Så mycket känslor som går igenom tv rutan. Har gått o funderat på om det är extra mycket för att jag känner er och det blir väl lite extra då men tror verkligen att denna dokumentär går hem i stugorna. Både tårar o skratt, familj, äventyr, natur och livets tuffa utmaningar. Väldigt imponerad av både din förmåga att förmedla känslor och ditt självutlämnande. Grym produktion också. Bra jobbat!

/Nicke

Tack för din underbara film. Den talar om goda människor som ställer upp för varandra. Där finns inte plats för egoism.

Danuta Lindqvist

Tack för en underbar film.

Yvonne Askman

En ny tomhet infinner sig.. Jag har nu sett alla tre dokumentärerna. Vad ska jag nu göra?

Krister Bengts

Som vanligt en underbar film du gör! Du berör mig på samtliga plan, emotionellt, som pappa, partner och att livet går fort och att allt kan ändras blixtsnabbt. Fantastiskt hur anpassningsbara vi är om vi måste:) Sen är det som vanligt fantastiska naturbilder och härliga möten med befolkningen.

Stefan Martinsson

Fantastiskt film! Värmde in i hjärtat

Billy Wahlgren

Som vanligt en underbar film du gör! Du berör mig på samtliga plan, emotionellt, som pappa, partner och att livet går fort och att allt kan ändras blixtsnabbt. Fantastiskt hur anpassningsbara vi är om vi måste:) Sen är det som vanligt fantastiska naturbilder och härliga möten med befolkningen.

Stefan Martinsson

Hälsa dina flickor och de är verkligen fina glada unga tjejer. Bra föräldrar.

Hed Eva

Mikael Strandberg för det första så var det spännande att bekanta mig med Grönland och villkoren där. För det andra är du enligt mig en mycket bra berättare, även om jag till en början hängde upp mig på din dialekt. Och filmen kändes äkta och oförfalskad. Det var både ljus och mörker. Livet på gott och på ont utan omsvep. Och jag önskar dig och din familj all glädje. Det skulle verkligen vara roligt att se ytterligare filmer som du gjort. Ha de bra.

Roger Persson

Ett så fint dokument, tack!!

Edman

Vilken fin dokumentär som visar hur livet kan te sej ibland. Berördes av barnens nya liv på Grönland och lilla Eva som drabbades av sjukdom. Hoppas hon får må bra och att ni kan ge er ut på nya äventyr.

Birgitta Öjjeberg

Så bra den var, inlevelse, vacker natur, kämpigt, hårt men samtidigt ett bra och underbart liv. Så intressant, kul och spännande att få ta del av detta.

Tommy Norgren

En film som berör.

Lisa

Livet har alltid en massa överraskningar.

Karin Nilsson

Tack för din fina film runt din familj,det ger perspektiv att allt inte är så lätt jämt.

Nils Johansson

Fantastisk dokumentär med så många bottnar. Man får verkligen perspektiv på livet. Bara alla språk som det gäller att ha koll på.

Cissi H

Intressant film med en hel del överraskningar tittar nog på SVT Play Jemen…..

Lars Hedström

Såg just färdigt den om Grönland. Så vacker, så smärtsam, så fin, så fantastisk. ❤️❤️
Du och dina små flickor ÄR awesome!!! Keep it up!!!

Greta Nord

En gripande och fin film ur verkligheten. Rekommenderar till alla.

Solveig Arnberg

Tack för en fantastisk film med glädje ,sorg och mycket värme . Hoppas att allt blir bra med Evas ögon

Agneta Forsberg

Nu är vi många som säkert sitter fast och vill följa dig genom livet. All lycka till dig och barnen Mikael. Du berättar så fint rakt in i hjärtat och själen! Man blev helt tagen.

Catharina Westerlund

Mikael Strandberg för det första så var det spännande att bekanta mig med Grönland och villkoren där. För det andra är du enligt mig en mycket bra berättare, även om jag till en början hängde upp mig på din dialekt. Och filmen kändes äkta och oförfalskad. Det var både ljus och mörker. Livet på gott och på ont utan omsvep. Och jag önskar dig och din familj all glädje. Det skulle verkligen vara roligt att se ytterligare filmer som du gjort. Ha de bra.

Anton

”Jag tar en dag i taget och ingen har ju dött”

Tack Mikael för att du förgyllde min natt i allt j-vla elände. Ett fantastiskt citat o exakt mina tankar, som gav mig ett gapskratt rakt in i hjärtat
Tack skä du ha

Stefan

Gastkramande och väldigt gripande film. Tusen tack!

Victoria Kahn

Så intressant att se din film om Grönland! Jag blev så inspirerad att jag såg om både filmen om Jemen och England.Jag följer dej på dina äventyr och dina underbara döttrar. Tänker på när du var vår guide på Galapagos Peru. Så spännande

Gun-Britt Larsson

Jag o Lars såg dokumentären häromkvällen på svt play. Det var en fin berättelse och väldigt känslosam på många sätt. Det måste ha varit svårt att “sortera” då du säkerligen haft hur mycket material som helst o valt bland. Otroligt bra jobb Mikael👍 Hoppas vi ses snart

Camilla W

Har sett några av dina filmer väldigt bra man blir berörd, kan inte sluta att titta sitter som klistrad vid burken!

Per Svensson

Ser fram emot nästa film

Ingrid Söderstjärna

Bra film på TV om din tillvaro på Grönland. Det var fint att det verkade så genuint skildrat!

Bo Jörgen

En mycket modig och ärlig dokumentär om livet!

Helene Lundgren

Fantastisk dokumentär med så många bottnar. Man får verkligen perspektiv på livet. Bara alla språk som det gäller att ha koll på

Cissi Hindersson

En fin film om livet

Gregor Theolin

Såg din tur till London, så intressant, Ska se Grönlandsprogrammet i kväll, är nog ganska lik dig… gillar att upptäcka världen, har börjat på allvar.. cyklade Smygehuk till Nordkap i somras. Nu i december planerar jag att cykla runt sydön New Zeeland 🚴‍♀️ en bra dag till dig 👍

Erik Wahlström

Sett barnvagnen.. Grönland och Jemen… Bästa jag vet att titta på såna här filmer.. Jättebra,!!! Men framförallt så älskar jag din dialekt och språkbruk.

Marina Steninge

Väldigt bra dokumentär! Tack för den.

Frida Wahlström

Dina ungar är helt underbara ❤❤ härlig familj

Ankan 

Vi såg på filmen igår och vi blev så tagna Oj vilken resa ni gör!

Ulla Morin 

Vilket underbart äventyr, upp o ner som livet ofta är.

Lena Ohlson 

Hej! Vilken ärlig och äkta dokumentär ni visade för oss i kväll. Med öppna hjärtan och sinnen fick vi vara med i erat liv på Grönland. Livet är kort men ett stort äventyr. Tack för att ni delat med er!

Helena Ströberg 

Har sett alla dina äventyr,ikväll filmen från Jemen.Så intressant att följa dig ,och din fina familj.Jag är född i Särna.Ha det gott!💕🙏

Ann-Catrine Andersson

Mikael Strandberg det var länge sen jag såg någon av dina filmer, men nu kommer jag att se allt som finns. Hälsa dina fina barn o hoppas ni får det bra i Malmö iaf för en tid framöver innan nästa äventyr tar er ut i världen.

Lena Ohlsson 

Jemen! Jättebra!! Så otroligt intressanta filmer. Öden och berättelser som förmedlas så fint. Ser framemot fler!

Petra Olsson

Hej Mikael! Jag ser fram emot att få se mer av ditt arbete och liv. Ska bli givande angående ditt nuvarande projekt om sorg. Från det ena till det andra känns det inte instängt att bo i Malmö jag menar för er alla som har bott på så många ställen med utsikter och nära till naturen. Mvh Jonas

Jonas

Vilken skildring! Att få in så mycket i en film – naturens skönhet, makt och växling, den tärande ovissheten vid sjukdom, människors godhet och styrka, relationers höjder och avgrunder… Jag är djupt imponerad.

Eva Björk

Man får se en annan sida av dig. En annan roll. Du beskriver föräldraskapet, dess glädjeämnen och oro, subjektivt men jag kan känna igen mig i detta, trots att jag inte varit på Grönland. Filmen är trovärdig, äkta och fantastisk.

Marit I

Sett filmen o rekommenderat den till kollegor. Fantastiskt fin dokumentär hoppas flickorna mår bra.

Melker Vollmer

Det va en intressant film att se, lite kontrast från vårt vardagliga liv är till att acklimatisera sig till livet där på Grönland.

Micke Strandbergh (Alltså inte jag, utan den andre)

Roligt att se en så fin bild av allt har aldrig varit där men skulle vilja man blir så sugen på alla vackra bilder hoppas ni mår bra allihopa

Solweig Sckantz

Tänkte på eran upplevelse ⭐️ och intressant att se hur det är på Grönland. Och det var så bra skildrat och hur människor har det och lever i naturen.

Charlotta S-M

Otroligt stark film som ger perspektiv.

Johanna Renard

Alla tre filmer berörde, men allra mest Grönlandsfilmen. Tack för den nakna sanningen. Starkt🥰

Tibble Monica

Vilken fantastisk film. Ja jag har sett Mannen med barnvagnen. Den är lika underbar.

Inga Ofsteinsdottir

Oj, vilken øppen och stark film som du delar med dig av.
Bra foto, vackra vyer och miljøn ær ju milt sagt karg och extrem, lite som livet i de arabiska øknarna, nakna och råa.
Hoppas dina underbara døttrar ær lika glada och goa hela livet 🙂

Be careful out there.

/Ove G, Svedala

Filmen var vacker och naken.

Elisabeth Åkesson

Jag har sett alla tre. Älskade dem. Detta är kul. Du är ju en fantastisk person,dessutom tycker jag att ditt härliga dalmål är ljuvligt att lyssna på. Som musik att lyssna på. Du är hjärtligt välkommen att komma ut o hälsa på här på Romele-åsen o kanske träffa vildsvin,glador o hjortar … Lev Väl o lycka till med dina expeditioner(som jag hoppas att få se mer av)

Anders I Romele åsen

Fantastiskt bra ! Härligt att se dig igen och höra ditt “läte 😊

Neta Marie

Älskade alla tre dokumentärerna! 😊👍 De känns ärliga och genuina, samtidigt som det är fantastiska äventyr. Du är ödmjuk och öppen, reflekterande över livet i stort och smått. Och tjejerna är ju underbara. Allt gott och jag hoppas på många fler filmer!

Elin Bell

Nu har jag oxå sett alla 3 filmerna, och instämmer helt. Filmer som berör, som är jordnära och äkta. Som ger en känsla av att, ge lite f-n, det går som oftast bra. De flesta är trygghetsnarkomaner i samhället idag. Skönt med människor som visar andra sidor och möjligheter. Ser redan framemot nästa filmäventyr. Kör på, men så klart, döttrarna är prioriterade.

Amlie Wahlström

Måste ses. Oerhört bra dokumentär.

Anette Wahlmark

Kunde inte sluta se den!

Ingrid Garfors-Norberg

Jag har sett dina tre filmer Mikael ,var på en föreläsning i d- j om hunden Sigge ! Dina barn är fantastiska!

Violet Jernberg

Underbara bilder. Ni är helt fantastiska. Så tuffa tjejer. Nu har jag sett båda dina tidigare filmer. “Mannen med barnvagnen” och filmen från vandringen i Jemen. Båda filmerna var jättebra.

Yvonne Askman

Helt fantastisk dokumentär,den från Grönland,ser fram emot att se de övriga.

Monica Falgren

Oh, lika roligt och intressant som dina filmer du gjorde för många år sedan! Har inte sett de två föregående, som du nämner här men det ska bli inom den närmsta tiden. Tack

Gunn Hellström

Har precis sett filmen Ett grönländskt äventyr. En oerhört fantastiskt och fin film, så avskalat och äkta. Fascinerandes av din oerhört optimism till livet trots alla svårigheter och motgångar och att få se om hur livet är på Grönland är var väldigt intressant. Tänk vilket rikt liv du och dina döttrar har, vilka äventyr. Ikväll blir det att se någon av dom andra dokumentärerna.

Erika

En riktigt bra film lite skakig kamera ibland men jag tyckte den var så pass bra att jag också såg filmen från England och även den från Jemen riktigt intressant och realistiska filmer kul att se andra kulturer

Krister Sundberg

Fantastisk skildring

Lotta Leivig

åh allt var bra och så äkta! Naturen och allt om förhållandet / barnen / sjukdomarna och utmaningarna . Ska kika på dem andra också.

Känsla jag fick när dokumentären var slut var, men NEJ den får inte ta slut!!!!

Karla Ramos 

Kolla in Mikaels filmer på SVT. I sanning något utöver det vanliga !!!

Anders B

Tack för en fantastisk dokumentär. Att få en liten inblick i ett grönländskt samhället och framförallt att få följa ditt alldeles egna äventyr med din familj. Så fint skildrat. Jag har sett dina två andra dokumentärer som finns på SVT-play. Jättefina och viktiga! Jag skulle väldigt gärna se och se om dina tidigare filmer. Är det möjligt? Den i Patagonien har jag inte kunnat glömma.

Liselott Lilja

Sett den jag också, underbar film och natur

Lennart Andersson

Såg filmen häromkvällen. Väldigt fin! Närheten. Separationen. Flickornas ljuvliga lek och dans, deras väsen. Sjukdomens obönhörlighet. En film om en pappa som brydde sig och växte. Och mycket mer! Min grönländska kajak längtade dit…

Catharina Göransson

Tar hatten av for dig/är och bara resa iväg med familjen. Och vilken upplevelse ni fick. Och lycka till med dottern. Fortsätt filma. Det er intressant och se var det bär åt. Kommer själv från väst Grönland, Maniitsoq.

Debra Olsson

Det var en fin och avskalad dokumentär, bra jobbat Mikael Strandberg

Bengt Olsson

Precis sett filmen från Jemen, säger bara tack för att jag “fick följa med” på den strapatsen i ett land jag inte vet så mycket om. Skulle det vara möjligt att göra den resan idag kan man undra?

Carina CH Hermansson

Underbar film från Grönland! Jag har sett alla dina filmer, hoppas dom “gamla ” kommer på SVT .Vill gärna se dom igen ! Så fint att du delar av det personliga som händer runt din fina familj!

AnnCatrin Andersson

5 stjärnor av mig!

Pierre Rosén

Hei nå har jeg sett begge filmene,du har faen meg en kreativ sjel.Selv om jeg bor i Oslo så er jeg oppvokst i Sulitjelma og jeg kjenner meg igjen på et lite samfunn som dere bodde på Grønland.Samhold,mørketid,ensomhet og det å klare seg alene men samtidig ha et felleskap.Det som jeg syntes var så fint med Grønlandsfilmen var at du viste sånn nakenhet og jeg kjente jeg ble forbannet på kjerringa di.Filmen var rørende og du er en god filmskaper som lager personlige filmer.Faen at jeg ikke oppdaget deg før.Håper det går bra med datteren din og gi henne gode ønsker.Håper du lager flere filmer for dine filmer er nakne,ærlige og åpne.Ketil

Ketil Edmond Fjell

 

2 comments

  1. Ååå jeg elsker den filmen! Liker så godt måten du forteller på. Så nært og personlig, med varme og humor. Det er deilig å få være med på reisen. Livet altså… Med sine opp og nedturer. Og overraskelser. Og dine døtre er jo virkelig to stjerner, så mange fine situasjoner og øyeblikk. Tusen takk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.