Explorer Mikael Strandberg

Almedalen 2016; En kort reflexion

Jag har just stigit innanför dörren efter ha besökt Almedalen:

   Först av allt, jag är mycket glad att jag fått en möjlighet att ta del av den. Visserligen under bara ett dygn och jag jobbade visserligen, men jag hann vara med på snuttar av flera seminarier och debatter, alla bra. Framförallt de med Mellan Öster perspektiv. Och jag ser verkligen fördelarna med en sådan här mötesplats, MEN…..

almwedalen

   Som vanligt i dessa sammanhang av sorts mäss karaktär där folk även säljer krimskrams, så måste jag säga att jag såg ytterst få lokalliknande politiker och makthavare från exempelvis Dalarna, som borde vara här, även om de får ta ur egen ficka, för att ta del av dessa enorma möjligheter till kunskap och påföljande möjligheter till diskussion. Alla föreläsningar jag besökte fick man känslan att förutom närvarande media, så var många av de andra lyssnarna mer eller mindre experter inom samma område som lyssnade på sina “konkurrenter”. Jag fick en så att säga “elitist” känsla av det hela.

svt

   Så jag undrar var tog Harry bilmekaniker och Östen kommunalråd vägen? Eller är Almedalen blott skapat för att media och de redan “insålda” skall mötes? Om det är så, gör en sådan här tillställning då någon större skillnad på sikt?

   Jag bara undrar. Min tid i Moss Side visade mig på den verklighet som råder i UK och mer och mer i Sverige, några få med makt och resten som lever i någon sorts okunnighet. Och uppdaterar sig endast med hjälp av skräp TV och tabloider. Det är för mig oroande.

   För min egen del önskar jag att jag haft hela veckan, men nu hem till “fattigdomen” i Värnhem! 

IMG_7930

   Vad jag gjorde där? Jag har hållit på med ett av de mest spännande projekt jag har haft i livet alltsedan november 2015. Och det här var nog sista skvätten. Nu återstår bara redigering och så skall ni få se resultatet!

IMG_7925

   

Och Gotland är en hit! Jag förstår att Ivan Agueli valde Gotland framför Falun!

IMG_7922

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.