Explorer Mikael Strandberg

Nya Cyklar/New Bikes

Cyklarna har anlänt!/The bikes have arrived!
 
(Swedish version first followed by the English)
 
Igår kväll körde tjejerna och jag vår första tur till på cykel till Västra Hamnen. Vi var hungriga alla tre. Det regnade. Förutsättningarna ställde till, så premiärturen var inte lätt! Stadstrafik direkt, innan de lärt sig bromsa (måste ställa in bromsarna rätt!), gråt, opedagogisk pappa och, ja, hur skall det här gå? Familjen Pettersson hade som alltid mat klar och när vi återvände hem vid midnatt, så gick vi nästan hela vägen. Växlarna kommer fel, kedjan hoppar av, Dana och jag krockar för hon når inte bromshandtagen och vi återvänder hem lite skrämda. Det till trots var det en fantastiskt fin vandring hem med många fina diskussioner. Ovärderligt!
 
Men tjejerna är tuffa. Dana åkte ned i en sorts bassäng i Västra Hamnen, blev lite blöt, men reste sig upp och fortsatte. Det gäller att vara mätta och utsövda under den kommande träning för framgång!
 
Stort tack till Lars Roslin på Roslin Cykel i Ystad för att ha hittat tre passande cyklar för del 1 av en planerad 1100 km lång färd. Över två år. Och för vänlighet och rätt inställning! Tack till Niclas Sassersson, denne fantastiske vän! Och till Kensington Tours för att stödja projektet. Och till familjen Pettersson för vänskapen.
 
 
 
 
 
English version:
 
The girls and me did our first ride on the new bikes yesterday. Down to a neat area called Västra Hamnen. We were hungry all three of us. It rained. The circumstances were not the best. The first trip was…not a success. City traffic, before they knew how to use the brakes (have to adjust the brakes!), crying, not so pedagogic dad behaviour. How is this going to end?
 
As always, the Pettersson family had dinner ready when we arrived. A huge help. When we returned home through the city at midnight, we did it mainly by foot. Gears are new to them, so lots to do there. They have 7 speed bikes. Just before we reach home Dana and me run into to each others. A small accident seen on both bikes. She couldn´t reach the handlebar brakes. They need adjustment. All this taken in, we still had a wonderful walk back together. Great discussions. Priceless!
 
The girls are tough though. Dana forgot to turn at some kind of a pool in Västra Hamen. And went in. A bit wet, but she stould up and cycled immediately. Lessons learned, we need to be fed and rested before next attempt!
 
Great thanks to Lars Roslin at Roslin Cykel in Ystad having found three bikes for the upcoming 1100 km bike ride. A trip planned over two years. And thanks for great attitude! Thanks to our great friend Niclas Sassersson for his eternal help. And to Kensington Tours for their great support. And to the Pettersson Family!
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.