EAVE Marketing Workshop

EAVE Workshop: Mina erfarenheter

Att vara filmare och utan anställda har sina fördelar. Men det är oerhört mycket svårare att nå ut internationellt.  Jag har med tiden förstått att det nästan helt och hållet handlar om att ha rätt kontakter. Samt att veta hur man skall bära sig åt för att nå ut. Det är nästan mer viktigt än att ha en bra film! Ja, det är mycket svårt att överlevare som ensam filmare och av just den anledning blev jag oerhört glad när jag såg att jag kunde ansöka till en välrenommerad utbildning och workshop för EAVE i Luxemburg. Jag vet att jag behöver hjälp för att överleva som filmare i den starka konkurrens som råder. Och jag misstänkte att jag behövde lära mig mer om framförallt nya plattformar som Netflix, VoD för att hitta alternativa vägar att nå ut. Så jag sökte, kom in och jag skulle få presentera min film om England, som nu går under namnet Mannen Med Barnvagnen och få hjälp med hur jag bäst skulle nå ut internationellt med denna. Och experter skulle förklara för mig om den skulle funka eller inte.

IMG_7173
Fraser Bentsted föreläser hur man gör trailers.

Kursen leddes av det hollänska paret Pim Hermeling och Frans Van Gestel. Pim var inköpare och försäljare av film. Frans producerade film. Susan Wendt fungerade som en backup och ett bollplank för de två. Hon är en s.k sales agent. trots att det var film som bas, skillnaden är kostnaden och intäkter jämfört med film, så var insikten i hur de arbetade oerhört viktigt. De stod också för den “gamla” skolan, dvs. kontaktnät och nya platformar som nätet var mindre intressant. Av alla deltagare, så var vi bara tre om höll på med dokumentär. Men, förutom angående budgetar, så var allt av intresse. Ja, kanske inte talangkonsulenten, trots att hon var mycket intressant och spännande, men den typen av uppmärksamhet är av mindre intresse för min egen del.

Friends from Greece and Slovenia
Friends from Greece and Slovenia

Störst förväntan hade jag på de som skulle prata om de nya platformarna rörande införsäljning och hur man skall nå ut internationellt. De hölls av Sarah Calderon och Muriel Joy och kontentan av det hela, var att det är blott de som har oerhört mycket pengar eller har en extremt unik säljande film som har hjälp av de nya platformerna som netflix, Amazon, VoD och så vidare. Och det var en besvikelse att det fortfarande är så. Fortfarande är det så att det är de rätta kontakterna som gäller.

Den mycket duktiga och engagerade Sarah Calderon
Den mycket duktiga och engagerade Sarah Calderon

Bäst tyckte jag att britterna Dan Light och Fraser Bentsted var. De pratade om sociala medier och reklam respektive hur man gör trailers. Oerhört bra och viktigt att lära sig och förstå riktigt. Jag gillade också Workshoperna med amtliga där ens egen film kritiserades eller diskuterades och jag fick ju ett nytt namn för filmen, kort och lätt, Mannen Med Barnvagnen (Man With A Pram)

Kanske mest vktigt var mötet med de andra deltagarna, alltifrån producenter, försöljare till filmare. Starten på ett viktigt kontaktnät. Mycket inspirerande på alla sätt och vis och egentligen skulle man ha möjlighet att göra en sådan här utbildning varje år. helt klart kommer jag att veta vart mitt foku skall ligga. Men kommer det att hjälpa mig att nå ut bättre internationellt? för tidigt att säga, men jag tror det. Jag ha redan en samarbetsidé med en av de andra deltagarna.

 

Slutsat, mycket bra! Men jag tror jag bäst skulle passa i ett brittiskt forum av denna modell.

Skanning_20151215
Jag precis som alla andra klarade kursen! Men det var hedrande att bara komma med, för min egen del.

 

Denna kurs hade inte varit möjlig utan hjälp från:KON_logotype_stor_150dpi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.