Explorer Mikael Strandberg

5 äventyrsböcker att läsa i vinterkylan!

5 äventyrsböcker att läsa i vinterkylan!

                              
Vintern har verkligen anlänt över hela landet och jag känner att det här är en bra tid att läsa spännande böcker och drömma sig bort till andra länder, där det är lite varmare. Under åren har jag bokstavligen samlat på mig tusentals böcker inom ämnet äventyr och upptäcktsresor. Några få av dem återkommer jag till ofta och i synnerhet fem av dem, vilka jag skulle, för mig, säga är tidernas bästa äventyrsböcker! Samtliga har inspirerat mig att fortsätta resa!
Kom gärna med edra egna förslag!
De fem är följande:
  • 1. ANNAPURNA av Maurice Herzog. Den bästa boken någonsin enligt mig, som handlar om den första bestigning av ett 8000 meter berg, nämligen Annapurna. men bara färden till baslägret var dramatiskt och personligheterna i boken är många. Ständig dramatik! Ett måste att läsa!
  • 2. En jägares hjärta av Laurens Van Der Post. En klassiker som är förlagd till Kalahari öknens hjärta och beskriver denna fantastiska plats, fylld av vilda djur och de lika fantastiska bushmännen, innan den s.k civilisationen anlände. Skriven av en poet!
  • 3. Arktiska drömmar av Barry Lopez. Förmodligen den bästa bok om världen norr om polcirekln som jag läst. Den berör allt liv där.
  • 4. Snöleoparden av Peter Mathiesen. En klassiker om livet längs Himalaya. En prosa som är så fantastisk att man nästan blir stum av häpnad!
  • 5. En otrolig seglats av Tristan Jones. Ett av historiens främsta seglaräventyr, när hn gör de mest fantastiska passager med sin båt Sea Dart!
Samtliga dessa böcker fortsätter att roa, inspirera och lockar till idéer!
Trevlig fortsatt vår!
M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.