Explorer Mikael Strandberg

Vattkoppor och håglöshet

Idag har Dana varit riktigt sjuk. Inte bara vattkoppor utan även magsjuka. Osäker varför. Endera dagis eller så tålde hon inte alvedonet. Eller så vardet något i maten. Jag själv hade magknip hela dagen, men tror det beror på att jag “freakade” ut igår av utmattningsorsaker och åt massor med godis. Jag som inte ätit det på 1½ år!

Klockan är halv nio nu, jag har kokat 2 ägg efter en halvdan gymträning. Jag har helt enkelt inte skallen där. Jag har slutat äta proteinet för att förbereda kroppen för Nuuk. Jag dricker för lite. Jag har ej heller samma hunger. Det är mest hetsätning. Allt beroende på lätt utmattning, för mycket att göra och en sjuk dotter. Jag gillar inte när Eva och Dana är sjuka.

Samtidigt har jag så lätt inlett träningen att de måste växa till sig, mogna snabbare. Så Eva har hjälpt mig, mest med glädje, även om hon vid ett tillfälle frågade mig:

“Skall jag bara jobba hela dagen?”

Och det var efter de fem första minuterna av städningen. Men sedan gick det bättre. Och hon har dammsugit (bra) och hjälpt mig skura golven. Tvätten fick jag göra själv även om hon hjälpte mig lägga ut den för torkning och så plocka ihop den innan läggdags. Och så gick jag och tränade en halv timme och hon fick se efter Dana, inga problem. Hon hade t.o.,m slagit av lampan och lagt sig när jag kom tillbaka. Ensam med sin syster i lägenheten, det tycker jag är fantastiskt.

Pam åker skidor och mår bra i Nuuk. Hon verkar njuta av livet. Det är viktigt och bra. Jag filmar nästan varje dag nu. För att komma in i tekniken och vänja ungarna. Dana är naturlig, Eva hon skall “spöka” sig hela tiden. Hon fick också hjälpa till att filma, men jag tror X-70:an är för tung, men XA-10:an som Pam har med sig skall nog fungera bättre.

Jag har försökt se en dokumentär per dag, igår såg jag Vanishing Point, https://www.nfb.ca/film/vanishing_point/, kanonbra

Ja, hur tar jag Eva till skolan imorrn? Och ringer alla samtal som måste göras? Hur prioriterar jag? Jag har känt mig håglös och trött idag. Orolig. Någon vila känns det inte som jag fått. Oron över Dana tar mycket kraft. Men klådan har i alla fall släppt, men hon har feber och sover mest. Ingen matätning alls förutom juice och en kexchoklad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.