Explorer Mikael Strandberg

Eviga Go Pro tester

Tjejerna badar nu. Jag är slut. Som vanligt. Det var en hektisk vecka. Men igår så bröjade det ramla in lite viktiga mejl med möjligheter att lösa de bekymmer jag har. Men jag är så utmattad i skallen nu, så det får vänta tills imorrn. men då har jag tvätt, städning och Evas läxor också. Men det är som det är. Idag har vi alla fall åkte kälke och testat GoPro-kamerorna och nu börjar jag känna att jag tycker om dem. För första gången. En är bättre än den andre. Hero 3 plus är mycket bättre bildmässigt än trean, som jag undrar om det är värt att ta med. Kanske för undervattensfilmning?

Tester från februari

Disken, ja, tänk vad man blir trött på den! Jag beundrar ensamstående föräldrar mer än det mesta, hur orkar de hålla rent? Och då är Dana och Eva enkla! Ja, nog om detta! Men det tar sin kraft….jo, jag har använt några stunder under dagen att kolla och testa utrustningen och börjar få pejl på det hela nu. Så har jag läst ett kapitel i Knud Rasmussens bok och min främsta observation, om ej förvånande, så lite tråkigt är det dock. Knuds pappa var ju missionär och styrde sitt område av Grönland, han var får man säga en bra missionär med den tidens mått mätt, men de bodde och levde på en helt annan nivå än grönländarna och därav fick han mycket av sin pondus som skulle hjälpa honom framöver. Han var så att säga alltid i centrum och hade den “makt” som följde med hans pappas “styre”. Ja, ungefär som att de flesta engelska explorers idag faktiskt är public school kids (privatskola). Jag har ju läst en hel del om Knud Rasmussen tidigare, men det här var en nyhet. Och en viss besvikelse. Jag menar då det faktum att det spelar roll om man har livets alla fördelar, att man till och med blir en världsberömd explorer. Så det gäller att se till att Eva får vara kvar på sin skola! Och framöver, Dana likaså. Så det gäller att satsa allt på tjejerna. Tyvärr gör det skillnad.

Pizza åt tjejerna, köttbullar för dem, paprika för mig.

Jag såg dokumentären Hooligan Sparrow igår. Inspirerande på många vis. Jag skrev detta om den. Den har ju helt rätt fått all tänkbar hjälp, främst från BritDoc och BerthaFund, och så vitt jag förstår, det konstnärliga med den, är all filmning som sker med det s.k. gyllene snittet i olika former. Så jag får lägga till detta då! Nu dags för sängen. Manfrotto ryggsäcken en riktig hit, min nya favorit helt klart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.