Explorer Mikael Strandberg

Ny Expedition på gång

Jag kan inget annat. Än att göra Expeditioner och film. Ingen kommer någonsin att anställa mig i något vanligt jobb. Så jag får fortsätta filma och göra Expeditioner för att försörja familjen. Vilket jag väldigt gärna vill!
 
Så jag har en ny idé om Expedition i skallen. Om det verkligen blir av, det vet man aldrig. Men hitintills har det blivit så. Och det är oftast tillfälligheter som avgör. Efter Grönland så har jag satsat all tid på familjen och filmen. Men av en händelse fick jag en förfrågan om jag ville guide en ung dam genom några av vår världs mest besvärliga områden. På så vis föddes idén om nästa Expedition.
 
Det passade dessutom mina andra tankar angående min klimatångest och barnens framtid. Samt människor som väljer alternativa liv. Ett ifrågasättande över vår vardag idag kanske. Men mest funderingar runt mina barns framtid.
 
Så jag ökade träningsdosen rejält. Att klara den Expedition jag har i skallen kräver de absolut bästa förberedelser. Den kanske tuffaste färd jag fysiskt gjort. Jag vill göra färden på mitt 60 år. Så jag har ett par år på mig!
 
Jag förstod direkt att jag inte kunde fortsätta mina ultralöpningsplaner och gym träningen. Det räckte inte. Utan jag behövde mer intensitet, varierad och ny träning. För att få upp pulsen började jag på inrådan av min polska tränare och agent, Anya Kowalczyk, träna upp snabbheten. Det ledde till att jag började tävla på 10 km. Warsawa, Trelleborg och Torup Trail Run. På terrängloppet gjorde jag min bästa tid. 1.05 på 13 km. Motsvara nog runt 53-54 på en asfalts mil. 14 minuters förbättring sedan starten 3 månader tidigare.
 
Kroppen höll inte. Eller höger hälsena. Det gjort för fort. Jag återhämtade mig inte lika fort som tidigare. Åldern.
 
Under min rehabilitering som blev jag fascinerad av allt jag läste om åldrande för atleter. Hur träningen skulle skötas, hur man skulle äta, hur återhämtning skulle ske, vikten av god sömn med mera. Jag kom in på den forskning som bland annat bedrivs i Silicon Valley nu. Där det finns insikter om att den här genen som gör oss gamla, jag den kan manipuleras. Egentligen skall vi kunna nå 120 år. och vara friska. Åtminstone i det rika väst.
 
Det i kombination med rätt träning, kost och sömn, så kan man skjuta fram allting flera år. Ja, det måste ju finnas i skallen också. Så jag håller på med detta nu då. Jag har en polsk dietist, tränare, naprapat och rådgivare. Mycket spännande!
 
Jag har gjort lite korta inslag på utvecklingen. På engelska. Men kör svenska också från och med nu. Kolla här:
 

 
Och ang. Åldrande, läs här https://www.mikaelstrandberg.com/?s=aging

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.