Explorer Mikael Strandberg

34 km runt Skanör-Falsterbo

Så varför detta springande? undrade någon.
 
Jag är nu tillbaka från en mer eller mindre lyckad 34 km löpning runt underbara Skanör-Falsterbo. Trött, yes. Sanden suger, men det är vackert. Hur som helst, målet är att en mara skall bli en lägsta nivå. Det måste det bli. Den Expedition jag förbereder mig inför är ett ultramaraton varje dag. Dock ej springande. Så i grunden har löpningen med Expeditionsförberedelser att göra.
 
MEN, jag som aldrig varit någon större diggare av löpning, är nu förälskad i springandet. Jag verkligen älskar dessa långa turer. Det är som gamla tider på cykelturerna, skidturerna, ökenvandringarna och så vidare. Många timmars färd. I lugnt tempo så man hinner se. Bara ta sig fram. Men se och njuta av omgivningen. Jag har ännu inte kapaciteten att springa 8-12 timmar per dag, men jag hoppas jag når dit. Det måste jag, annars klarar jag inte Expeditionen.
 
En mindre förklaring.
 
Jo, dagen. Jag rekommenderar verkligen alla som älskar löpning att springa runt Skanör-Falsterbo. Med start i Hällviken. Och följa Skånes Vandringsled. Den för betraktaren genom oändliga ängar fyllda av blomster, får och kor. Med skön utsikt över Öresund, Öresundsbron och Malmö. Med Turning Torso och PEAB skrapan som utmärkande.
 
Skanör i sig med klosterruinen är vackert. Stranden är ju i världsklass. Lite blåsigt kanske. men för löparen perfekt. Målet idag var att nå över 30 km. Men sanden tog så hårt att jag lämnade kusten och sprang in i inlandet och gjorde en liten miss. Det blev en extra tur i Falsterbos vill kvarter. men trevliga människor längs hela sträcken. Vilken skillnad mot Vellinge!
 
Favoriten är ändock Skanörs ljung som är så lugn, platt och fin. Väl tillbaka vid Falsterbro bron där bilen var parkerad, bestämde jag mig för en pizza. Löpningen fick mig att glömma corona skitet, så pizzan var ju stängd. Då åkte jag och hämtade tjejerna i stället. Och träffade underbart snälla, alltid varma och trevliga Terese. Som ville ge tjejerna sin dotters gamla kläder. Underbart!
 
Jag har dragit i mig tre måltider på två timmar nu. Så hungrig. Som i gamla dagars cyklande!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.