Explorer Mikael Strandberg

Björn Leander – Grönlandsfarare

Häromdagen träffade jag en synnerligen intressant herre, Björn Leander. Grönlandsfarare. Lars Larsson och jag är hans sponsorer som helt rätt såg till att han kom in i The Explorers Club och den svenska sidan, the The Explorers Club – Sweden Chapter.
Tillsammans Claes-Göran Ersson genomförde han en av de allra största svenska Expeditionerna på Grönland. År 2008 skidade och gick de två 155 mil från Qaanaq till världens nordligaste fastlandspunkt, Kap Morris Jesup. 70 dagar i tält, fantastiskt!
En bok har skrivits, Vårt Stora arktiska äventyr och ges ut av Almitas Förlag. Borde ingå i allas arktiska bokhylla.
Tllsammans åt we fish&chips. Fett, men gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.