3 avgörande förutsättningar för att klara hösten 2012

Jag har en del vänner i min bekantskapskrets som alltid drabbas av en lättare nedstämdhet när hösten anländer och en lång mörk vinter är på gång. Sedan jag flyttade ned till Malmö så är det bara att konstatera att vintrarna är oerhört mycket tråkigare. Men allt har att göra med inställningen till livet som sådant. Tre absoluta vinnare om du tillhör dem som lider av denna tid är då följande;


1. Inse att livet är kort och att det  här är det enda livet du har, varför inte utnyttja detta ovärderliga tillfälle och leva fullt ut? För mig är det obegripligt, nu när jag fyllt 50, att träffa på folk i min ålder som vill att livet skall bli lugnare så de kan njuta av ta det lugnt. Vansinniga tankar om man bor i västerland där alla möjligheter finns! Jag har en vän, Dan Buettner, som håller på med ett projekt om jordens äldtsa människor och varför just de blivit så gamla, alltså över 100 år och alla, utom undantag, arbetade ganska hårt hela livet. Eller gör det fortfarande. Det var en av förutsättningarna för att bli gammal och NÖJD med livet.

2. Ha ett mål inte alltför långt bort i tiden. Då vet man om man ändå lider av denna tid, att snart kommer en förändring. Det kan vara en resa, en vandring eller bara ett ombyte till något okänt.

3. Var ute, inte inne. Friskt luft oavsett regn, vinder, snålblåst, tö, snö, ger ett positivt perspektiv. Det gäller bara att klä sig rätt. Ett bra underställ och skalplagg, och alla bekymmer är borta!

Själv drabbas jag alltid av en förkylning dessa tider, framförallt nu med alla sjukdomar som återvänder hem från dagis. Säkert kan det ligga en del nedstämdhet i detta faktum, men jag försöker leva upp till de tre förslagen på hur man klarar denna tid!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.