Explorer Mikael Strandberg

Förberedelser för Kalaallit Nunaat: Super Stress !!!

Även om förberedelserna är halva nöjet av själva resan, så är den också den mest krävande delen. Mångfalt lättare än färden i sig. Och det blir tuffare med åren, för tålamodet är mindre och kraven mångfalt större. Just nu är jag under den största av stress som jag upplevt. Hemsk tid, trots att allt går klart över förväntan. 4-6 timmars sömn. Det är den där känslan, jag måste få det som skall göras, gjort, nu. Pam åker på tisdag till Nuuk, Grönlands huvudstad och vi ligger efter. Till viss del på grund av min korkade London-tur, som gjorde sömnen än värre och där jag inte återhämtat mig alls. Inget hjälper nu. Inte sex, inte strikt diet, inte hård träning och inte busiga tjejer. Så illa är det, för någon av dessa element brukar räcka.

Å ena sidan beror det på jag måste få till, ja, allt. Rätt grejer för Pam, Och så vi hinner kolla att allt funkar. Pam är ju inte den enklaste att få att lyssna på hur det lättast skulle kunna genomföras. I synnerhet inte nu, när hon måste å ena sidan vara mamma, se till att huset lämnas i bästa skick, vara med tjejerna, med mig och dessutom få till studierna samt lära sig bli filmare och “skådis” , ja, det vill säga vara framför kameran som inte är en hit för henne.

Det går lite för bra. Nu blev det pitch i Thessaloniki, så tjejerna och jag skjuter upp färden till i mitten av juni, Pam kommer tillbaka då och ser efter tjejerna, så åker vi alla till Nuuk tillsammans. I London gick jag på hela den brittiska explorer-grejen och nu hamnar färden i någon blaska, vilket kanske inte är så bra. Och det gjorde mig än mer stressad.

Ja, idag måste jag köra hela lördagsgrejen med tjejerna. Marknad, piroger, glass OCH handla lite grejer för Pam. Mycket nu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.