Explorer Mikael Strandberg

Stressen, stressen är extrem

Jag vaknar klockan 03.00 varje natt nu, oavsett när jag lägger mig. Max fem timmar per dag. Det gör mig lätt negativ i sinnet, orolig, stressad och lätt panisk. Jag undrar:

“Hur fan skall jag få ihop detta?”

Nya, stora oron nu,  hur skall vi ha råd med de enorma levnads- och transportkostnader som råder på Grönland? Får Pam allt i hamn på sin sida, så vi inledningsvis kan betala alla fasta kostnader här hemma? Nu gäller det bara att jobba på från bägge håll. Positivt är att Pam tycks känna sig hemma i Nuuk. Jag hoppas kunna snacka med henne på fejstaim eller liknande ikväll.

Dessutom måste vi hyra ut lägenheten. Få tjejerna ur skolorna. Se över alla fasta kostnader. Hitta någon som hämtar posten åt oss. Och värst av allt, jag måste fixa deklarationen innan avfärd. jag verkligen hatar detta onödiga pappersarbete. Sjukt.

Jag blir nog halvsjuk snart, som vanligt när jag nårt detta stadium. Det tycks vara enda chansen för kroppen att lugna ned sig. Jag började träna idag igen, men allt känns stressat och jag har inte råd att köpa till extra protein nu, när jag åter investerat 20 000 i nya grejer får att få ihop filmen.

Värst är att jag är så grinig av och till på mina tuffa och älskade döttrar som ändå bara är bäst. Dana känner på sig förändring och vaknar halv sex varje morgon och sitter och tittar på SVT:s Barnkanalen. Så hon är trött om kvällarna. Att vara ensam pappa samt jobba så här, det är inte det lättaste. Men det kunde vara värre!

Jag längtar till snö och kyla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.