Explorer Mikael Strandberg

Martas styrkebollar

Sedan oktober förra året har jag följt en speciell Expeditionsdiet gjord av en polsk dietist, Marta Naczyk. Hon är dessutom själv en duktig ultra löpare och har jobbat många år med att hjälpa atleter, explorers och andra. Jag är oerhört nöjd med upplägget. Oavsett om den påtänkta Expeditionen blir av eller inte. Jag misstänker att covid-19 kan ställa till med problem. Hur som helst, en av höjdarna som jag tänker dela med mig, är hennes styrkebollar. I stället för att köpa färdiga bars, gel eller någon sportdryck, bättre att göra egen. Och billigare. Och bättre!

Hennes styrkebollar är gjorda av jordnötssmör, kikärtor, honung, kakaopulver och kokosspån.

Prova!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.