Explorer Mikael Strandberg

Årets första tävling!

Yes!
Säsongens första tävling avgjord! En halvmara, 21.1 km. När jag skriver detta ligger jag runt 50:e plats. Målet var att njuta, hålla ultratempo runt 6´20-6´30 utan stress och undvika skador . Så blev det!
Denna helg var det tänkt att jag skulle springa ett ultra, Österlen Spring Trail, 2 gånger tre mil. Jag såg fram emot det oerhört. Men, ja, ni vet. Covid-19 hände. Jag hade glömt att tävlingen skulle ha gåt av stapeln igår. Men fick en påminnelse från almanackan på datorn och det fick mig att bläddra runt på nätet. Och såg då att det fanns ett virtuellt lopp som hette Länge Lev Loppet arrangerat av Sverige Springer. Se https://www.sverigespringer.se/. Och här ser du hur du loggar in och vilka sträckor som finns https://jogg.se/langeleveloppet
En fantastisk idé! Så 07.30 startade jag mot Brunkeflo Strandängar. Turen dit och tillbaka är underbart vacker. Solen skön, varmt och en storslagen utsikt hela turen. Ibland beach, ibland marina, lite stad, bryggor, broar, fiskare, Canada gäss och så fågelskåderi innan jag vände. Tiden var i allra högsta grad si så där. 2:17:20. Med avbrott för att kissa och bajsa inkluderat. Jag såg knappt en människa på väg dit, men många på väg tillbaka. Malmö hade vaknat.
Det här var också min första tävling för Dala-Järna IK (DJIK). En underbar dag! Det ingår också att utmana någon till nästa helg att göra sitt lopp. Så därför utmanar jag Dala-Järnas stora löparkung, finnkampshjälten Jonny Danielsson. Och Malmös egen löpartuffing Helen Mitchell Hasselnäs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.