Explorer Mikael Strandberg

Testtur i Hemfjällstangen

Äntligen sol och åtminstone en halv minusgrad!
Detta var då dagen all ny polarutrustning skulle testas! Och nästan ny likaså!
Jag gick upp fyra för att valla tjejernas skidor -extremt viktigt att de funkar -annars vill de inte åka mer. Det var nära föregående tillfälle för två dagar sedan. När jag fuskade och trodde klisterlagret skulle räcka. Tog en och en halv timme att få av det gamla klistret och på med det nya. Plötsligt såg jag gamla spår -jag vallade ute i mörkret med en pannlampa- efter en älg som passerat upp längs vägen och så lugnt knallat in i skogen. Två ekorrar höll mig sällskap. 09.00 väckte jag trötta tjejer. Det tar kraft att vara på sportlov!
Klockan 11skidade vi iväg med pulkan ut på fjället vid underbara Hemfjällstangen! Varför åka skidor vid Kläppen när paradiset finns här?
Vi körde ett par kilometer i blåsten, skottade upp en vindskydd och var klara strax innan live sändningen på Instagram. Jag var helt utmattad vid det här laget. Knockad. Sändning får anses urusel. Tjejerna var lika trötta och var extremt fåordiga. Halv fyra åkte vi alla trötta och läätt upprörda tillbaka till parkeringen.
Yes, de nya grejerna gjorde verkligen jobbet allihop! Mer om dem snart, mer i detalj!
Nu vill jag bara sova, men ska ju laga mat och diska. Så spel…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.