Explorer Mikael Strandberg

Day 5/Dag 5

Day 5/Dag 5. 52.6 km. It has been a demanding day. 4400 calories used. Strong winds and rain. Still great scenery. But really hard to find a place to camp. We asked at two farms but they turned us down. Possibly the corona scare. Eventually the girls were exhausted. So I just took the first turn off I found, asked a guy who said there was a nature reserve parking lot where we probably could stay. We came there, a km downhill and a sign said no camping. No cars. When setting up a guy passed us and said we couldnt camp there. I have now emailed Länsstyrelsen Skåne. There is a lot of self occupied besserwissers out there showing insbolity to read the situation. Rain is pouring down now. Should we pack up and move?/ Det har varit en tuff dag. 440 kalorier avverkade. Starka vindar och ett ständigt regnande. Men storslagen omgivning. Tyvärr hopplöst på Torekov halvön att hitta ett plejs att slå läger. Vi stannade och frågade vid två bondgårdar, men de sade nej. Förmodligen corona oro. Till slut nådde tjejerna trötthetens sista nivå, blöta och kalla. Så jag tog då första sidoväg till vänster, frågade en cyklande herre som sade att vi förmodligen kunde slå läger på naturreservatets parkering. Så vi rullade dit en kilometer. Där stod en skylt att camping var förbjuden. Här fanns inte en bil. Helt tomt. Dana grät. En sorts nödsituation. Så jag tog beslutet att vi slår läger. En löpande välbeställd besserwisser dök upp och påpekade detta faktum. Jag påpekade nödsituation. Jag verkligen älskar dessa bortskämda svenska besserwissers mer än några andra som INTE äger förmågan att se rådande situation och sätta den i ett större perspektiv. Bortom sin självgodhet och sina ega välbeställda principer. Jag är förbannad. Jag funderar om vi ändå skall packa ihop i hällregnet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.