Explorer Mikael Strandberg

3 mil är nya nivån

31.44 km. Det gjorde jag i förrgår. Jag har gjort Runt kusten vid Falsterbonäset min nya runda. Och tre mil lägsta nivån. Det krävs inför kommande Expeditioner. Varje dag är ju då en dubbel runda! I minst 45 dagar på raken. Och det rullar på. Inga smärtor eller skador. Ändå är jag trött. Riktigt trött. Det tar någon dag att återhämta sig. Det sliter, detta löpande.
 
Så under den vackra, varierade turen, tänkte jag på Rune Larsson. Den 27 augusti i år gjorde han sitt 25 000:e mil! Ofattbart! Här har vi då en herre som kan köra 6-8 mil per dag i månader. Visserligen är Rune en ganska känd föreläsare. Men egentligen är det ofattbart att han inte rankas som de främste idrottsmännen genom tiderna. Inte heller har någon gjort en dokumentär om honom. Material måste ju finnas i massor. Han har också rott över Atlanten. Jag ser framför mig en film, inte ett reportage av någon SVT-reporter på Sporten. Jag gillar inte dessa reportage/dokumentärer. Bara standard berättelse. Ingen minns dessa. Det var vad jag tänkte på större delen av löpturen.
 
Resten på vilken mat jag skulle äta när jag återvänt hem.
 
Nu, väcka tjejerna och så dags för ett par timmars däckdragande i blåsten.
 
 
Rune Larssons Löparpodd, avsnitt 16 Mikael Strandberg https://www.youtube.com/watch?v=ZzOtCweczA8&ab_channel=RuneLarsson
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.