Explorer Mikael Strandberg

Day 2/Dag 3. 28 km.

Day 2/Dag 3. 28 km.

(English version first, followed by the Swedish one)

It was snowing when we woke up. Great view over the river Dalälven. We arrived at our friends house at midnight. It felt quite good, the snowing. It is beautiful. And we miss it from Greenland. We left after a long nice breakfast at 11.15 a.m heading for another great friend Björn and his wife Kajsa. My old school buddy Lats Larsson joined us and helped out. Dana had some balancing problems initially. After an hour she was wet feetwise. We did a quick change of socks. Slowly up and down, it tured sunny when we arrived at Falu Koppargruva, where we had lunch. 28 km was a challenge for especially Dana today, but we made it through. It was my fault not bringing cookies or food. Just dumb! Good to be out together again though and see you soon Lars! He will pick us up at the end of this phase!

(Svensk version)

Det snöade när vi vaknade. Vi hade en fantastisk utsikt över Dalälven. Vi anlände till våra vänner vid midnatt. Men snöandet kändes bra, vi saknar den grönländska vintern. Snö ör vackert! Vi åt en lång och lugn frukost och kom först iväg kvart över elva. Målet var en annan vän Björn och hans fru Kajsa i Falun. Min gamle skolkamrat slog följe med sin fatbike och var till stor hjälp inledningsvis. Dana hade problem med balansen. Så frös om sina våta fötterna timmen senare. Vi fixade problemet snabbt med nya strumpor. Vägen rullade upp och ned tills vi kom till vi kom till Falu Koppargruva där vi lunchade. Det var en halvtuff start. I synnerhet för Dana. Främst på grund av att jag glömde ta med mig kakor och snacks, så tjejerna var hungriga. Oerhört klumpigt från min sida! Mitt fel! Likväl underbart att vara på färd igen . Tack Lars och vi syns snart. Lars hämtar oss vid slutmålet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.