Explorer Mikael Strandberg

Dag 5/Day 5. 62.12 km.

Dag 5/Day 5. 62.12 km.

(Swedish version first, followed by the English)

Yes!

Tjejerna är närmast osannolika! Över 6 mil, upp och ned hela dagen, hälften på sugande lervägar! Jag saknar ord för deras figheteranda och eviga positiva inställning till krångligheter och utmaningar. Men idag ville de fram till Bollnäs! Varför?

När vi var som tröttast igår fick vi ett meddelande från Anna och Olle Widell. Vänner sedan många år tillbaka. Och Olle var en av mina allra första stora sponsorer och på så vis var en av få som verkligen trodde på mina ideer. Liksom frun Anna, en enastående och generös människa! De skrev:

“Vi bjuder på hotell och en stor middag där när vi nu inte kan träffas på grund av Covid-19! ”

Så efter 8 timmars körning, några kakpauser och ett kort lunchstopp utanför bystugan i Annefors, så är vi på plats och nyduschade och har nyss käkat tidernas middag! Tack Olle och Anna!

Med dagens körning så åt vi upp det vi låg efter distansmässigt för att nå fram till Sundsvall under lördagen. En underbart vacker dag med sjöar, tjärnar, floder och pittoreska byar. Tjejerna rules! Har de ett klart mål kör de på utan trötthet!

Ja, de tre timmarna i tältet på morgon och kväll är de bästa i mitt liv! Vi lyssnar på musik, snackar, skrattar och diskuterar. Ovärderligt och kan bara ske under tuffa omständigheter i tält!
(English version)

Yes!

The girls rock! They knocked off more than 60 kms on continous up and down roads off which half was sticky, muddy and heavy dirtroads. I lack words to describe their never ending fighting spirit and positive attitude to dealing with difficulties and challenges. Today, no matter what, they wanted to reach the town of Bollnäs. Why?

Yesterdat, at our most demanding point, we recieved a message from Anna and Olle Widell. Very good friends for many uears. Olle was one of my first big sponsors who backed and believed in my ideas. Olle, like his wife Anna, the best and most generous of human beings, wrote:

“Since we cant host you due to Covid-19, we will put you up at a hotel in Bollnäs and see that you get the best of dinners! Enjoy!”

So after 8 hours of riding, with a few cookie stops and a lunch next to the road, we ate here! We have just had a warm shower and a great dinner! Great thanks Anna and Olle!

Thanks to our over 60 km ride, we are back on track time and distance wise. On track to reach our final goal on this face, Sundsvall, on Saturday. It has been a great day dlminated by loads of tarns, lakes, rivers and picturesque settlements. The girls rock for sure! If they decide to reach a goal, they go for it without tiredness.

Ah, yes, those three hours in ghe morning and evening that we have in the tent together, priceless! We listen to music, laugh, play and discuss. The best times in my life!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.