DR

DR-serie: De Arktiska Räddarna

Idag sändes första avsnittet av de Arktiska Räddarna på DR. En serie gjord av den duktiga och mycket trevlige Jesper Ærø. En del av programmet hamnar om min olycka på Grönlandsisen för två år sedan, riktigt dramatisk som ni kan se!

Här är länken https://www.dr.dk/drtv/se/de-arktiske-reddere_-fanget-paa-isen_451487 Det kommer senare på både NRK och SVT.

Tack till Lasse som gjorde ett sådant kanonjobb samt piloterna.

One comment

  1. Bra du bjöd in att mejla, då får du lite mer personliga tankar utöver det jag kommenterade i blogginlägget. 🙂

    Du hade en både ödmjuk och känslosam framtoning i inslaget som gjorde det väldigt äkta. Jag tänkte på hur det måste ha varit att återuppleva traumat genom filmerna, se sig själv avsvimmad osv. Nu var väl en del ditt eget material så det hade du kanske sett ändå. Men chansen att bli dokumentärfilmad precis när man råkar ut för en olycka är väl inte direkt stor!
    Jag har peppar peppar inte varit med om något sådant, men i termer av nära-döden kan jag relatera till akut kejsarsnitt för 8 år sedan (som tack och lov slutade väl, men det var på ett hår). Än idag kommer det minnesglimtar som är väldigt laddade. Jag har varit in på BB i Falun efter, åkt hissen upp, sett korridoren – det var bra men jag hade ju inte klagat om det funnits bilder. Det visuella för att göra luddiga traumaminnen mer verkliga, tänker att det hjälper.

    Blev du av med din utrustning eller hur gick det..?

    Mvh Hanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.