Följ med på resor till Patagonien&Påskön och Inkakulturen&Galapagos

View over Torres del Payne

Patagonien och Påskön
18 dagar

“Det jag minns mest nu när jag kommit hem, det som lämnat ett outplånligt intryck på alla mina sinnen, det är Patagoniens öde slätter. Det är mitt starkaste minne.” 

Charles Darwins ord när han återvänt efter sin berömda världsomsegling med The Beagle. En resa som förändrade människans sätt att se på sig själv. Detsamma kan även sägas idag efter en resa till Patagonien; Det är kanske den vackraste i världen. Den förändrar den resandes syn på livet – till det bättre. Den landsflyktiges hemvist, cowboy och indianens, här finns 30 ton tunga hoppande Sydkapare, hundratusentals bräkande åsne-pingviner, farmer större än våra landskap, världens vackraste glaciär Petrito Moreno, isberg som flyter omkring i azurblå sjöar, fossilerade dinosaurieägg, höga alpina toppar, gourmet middagar och med världens bästa rödvin och Patagoniens oändliga öde vidder.

Klicka här för att få veta mera!

Vy över Macchu Picchu, Peru

Inkakulturen och Galapagos
17 dagar

När spanjorerna anförda av bröderna Pizarro, anlände till Ecuadors kust år 1532 höll bröderna Huascar och Atahualpa på att kriga om makten över ett av de mest mäktigaste civilisationer den mänskliga historien skådat – Inkariket. 300 år senare anländer briggen The Beagle till Galapagos öarna. Ombord fanns geologen Charles Darwin vars upptäckter skulle förändra människans sätt att se på sig själv. Öarna bjöd på ett helt unikt djurliv där samma arter utvecklats olika från en ö till en annan. Vi besöker och upptäcker dessa unika platser. Vi börjar i Ataualpas hemtrakter Otavalo, med dess storslagna marknad. Upplever 6 fantastiska dagar på Galapagos öarna, kommer nära dess unika djurliv, och därifrån flyger till Inkaimperiets huvudstad Cuzco och besöker bland annat Macchu Picchu. Vi avslutar turen på världens högst belägna insjö – Titicaca, där vi besöker Uros indierna som lever på öar av vass.

Klicka här för att få veta mera!

Det här är ett samarbete mellan den välrenommerade Asien experten och guiden Lars-Åke Nilsson och hans reseföretag Oktogo och upptäcktsresande Mikael Strandberg.

För mer info beträffande Oktogo, klicka här.

För mer information angående Mikael Strandberg, klicka här.

Termo gör det möjligt för mig att blogga varje vecka, besök deras hemsida!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.