Explorer Mikael Strandberg

Världens tio främsta vandringar

En brittisk äventyrstidning ringde härom året och ville att jag skulle göra en lista på de tio bästa vandringarna jag gjort under mitt liv världen över. Men det fick bara vara en vandring per land/område. Som allt annat i livet är det subjektiva åsikter och jag har valt ut de nedan på grundval av hur de påverkade mig vid tillfället. Skönhet, atmosfär, personlig status och väder. Exempelvis fick vädret mig att välja the Routeburn Track på Nya Zealand i stället för the Milford Sound Track. Regn är en riktig nesa tycker jag.

DSC_0378

1. Månbergen, Kongo-Kinshasa, 10 dagar
2. The Annapurna Circuit i Nepal, 25 dagar.
3. The Routeburn Track, Nya Zeeland, 6 dagar
4. Sarek National Park, 10 dagar
5. The Garden Route, Sydafrika, 10 dagar
6. Taman Negara trek, Malajsia, 7 dagar
7. Baliem Valley, Irian Jaya, 11 dagar
8. Ngorongoro crater walk, 4 days, Tanzania
9. Cotopaxi Full Circuit, 5 days, Ecuador
10. Inca vandringen till Macchu Picchu, Peru
macchu_picchu_classic
Flertalet är gjorda för minst 15 år sedan, så saker kan ha förändrats. Förmodligen är det betydligt fler turister som upptäckt dessa guldkorn. Samtliga skall helst traskas på egen hand, så att man kan lägga upp tiden som man vill. Min topp favorit, Månbergen på gränsen mellan Kongo-Kinshasa och Uganda, kan vara lite orolig just nu.
Enhanced by Zemanta

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.