Explorer Mikael Strandberg

Resfebern blir inte bättre med åren

Resfebern blir inte mindre med åren. Tvärtom. För mig är det den mest stressfyllda perioden. Minst ett dygn innan kryper det i kroppen, jag kan inte koncentrera mig, vill bara iväg. Det är en hemsk tid. För all involverade.

Så jag har en sorts lista, ej uppskriven, som jag följer:

1. Kolla genom hur biljetterna ser ut, boka platser som passar, helst vid en ingång om det är ekonomi för att få nog med fotutrymme och nära ett fönster för sömnens skull, aldrig en mitt-stol.
2. Kolla visum om det behövs.
3. Se till att alla batterier är laddade.
4. Packa bara så att det räcker med handbaggage. Det sparar minst 30 minuter vid ankomst.
5. Lägg alla boarding cards i the Apple Wallet.
6. Kolla lounge buddy-appen för kostand och om det finns lounger att utnyttja även för ekonomibiljetter. Oftast finns det bra platser för runt 150-300 spänn och en en måltid kopstar ju det i alla fall på flygplatserna, så då kan man lika gärna utnyttja ett lugnare plejs med mat och dryck och internet.
7. Klipp naglarna, rensa näshåren, raka skallen och välj ut kläder som passar jobbet.
8. Ta med en batteriladdare (Mojuice) för alla apparater.
9. En bok. Denna gång, Naomi Klein´s This changes Everything
10. Ladda ned tidningar och magazin från flygbolagens extra erbjudanden. SAS har de bästa. Bland annat tidningen Offside som är en personlig favorit på alla flygturer.

All resfeber försvinner i den sekund jag gått genom incheckningen och vet att jag är på gång. Då kommer i stället en upprymdhet som är svår att förklara. En sorts befrielse.

Flygningen är en aning mer nervös. Jag gillar inte turbulens. Inte heller att störta. Så vinkonsumtionen höjs ett snäpp. Nu på riktiga långturer, då tar jag ett sömnpiller. Oftast njuter jag dock av den lediga tiden att obehindrat läsa eller se på film. En sorts semester.

Innan avfärd då brukar jag försöka laga något som alla gillar. Så idag blev det vegetariska tacos med mycket kryddor och smak. Nu är det ett tag sedan vi åt älg. Men helt klart är att den vegetariska fuskosten gör sitt jobb!

Just nu är jag i fas 1. Die hell. Och jag hann knappt hem, förrän det var dags, så ninjorna tycker jag har varit lite trött idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.