Explorer Mikael Strandberg

En duo skingrar tankarna

Jag vaknade klockan två och hade svårt att somna om. Tankarna bara gick i de största omloppsbanor av oro. Främst den sanslöst höga kostnaden i Nuuk. Sjukt är vad det är. Men svårt att göra någonting åt. I alla fall från Malmö. Och Pam har fullt upp med sitt. Och så oron över allt annat som skall funka, skolledighet, dagisledighet, hyra ut eller släppa lägenheten i Malmö med mera. Jag fick gå och hämta Dana om fick snusa bredvid mig och det gör alltid susen. Det räcker bara att lukta på henne så känner man sig lycklig och glad, så jag somnade om ganska direkt, men vaknade av larmet klockan 06.30 och det var en kamp att komma upp. För oss alla. nu när Pam är borta, får Eva läsa lite längre på kvällarna och blir då lite segare på morgonen. men gladare är hon!

Direkt jag kom tillbaka efter avlämningen av döttrarna, det tar 1½ timme, så ringde jag Sylvia, en mycket trevlig dam med journalistsik bakgrund och som är kunnig om denna ö och hon frågar direkt vart jag egentligen vill åka efter Nuuk, och föreslår Tassillaq på östkusten, främst för att det är som en glömd del av grönland. Låter spännande och det finns i tankarna. Men hon gav mig fler idéer om finansiering i Nuuk. Vilken fantastisk lycka att ha träffat denna kunniga, åsiktsstarka och pratiga dam!

Dock hörde min kontakt i Qanaaq av sig och även det lät intressant, även om han nämnde att det var flera japanska dokumentärteam där liksom norska av och till. Och det låter dyrt och svårt! Platsen låter fantastiskt, men med de här förutsättningarna är de vana att ta betalt av stora film- och Tv-team med helt andra resurser än de jag har. Vi tänker vidare. Först Nuuk.

Jag bjöd Samir på lunch och han har en vana att veta det mesta. Så vi justerade inställningarna på bägge kamerorna, han berättade hur skolsystemet funkade, vilket gjorde mig glad och en sten släppte, men Nuuk kunde han inte hjälpa mig med. Jag behöver nog honom för en hel filmdag här hemma. Även där väntar löneförhandling!

Samir låtsas förstå sig på kamerorna….

Tjejerna på lysande humör när jag hämtade dem! Klockan är nu tio på kvällen, så ännu en lång arbetsdag. Dock ej till ända.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.