Explorer Mikael Strandberg

Transportsträcketänk.

Transportsträcketänk.
 
Så jag fick ge mig ut och göra en halvmara nu för att kunna tänka. Sortera tankar och idéer. Omöjligt på cyklingen. Beroende på att jag är 100% vaksam hela tiden på tjejernas cykling. Men de har kommit långt nu. De tränar med full packning, visar stort ansvar och Dana vill leda hela teamet. Underbart!
 
Så jag började min halvmara i pittoreska Lomma. I hettan med riktning Löddeköpinge. Och tankarna kom direkt. På situationen vi befinner oss i. Överallt var det badande folk. Trots tidig morgon. Tätt in på varandra. Tveklöst är det så att folk inte orkar följa coronans oskrivna regler mer. Jag måste själv erkänna att det är svårt. Jag tvättar definitivt inte händerna lika ofta som jag borde göra. Men försöker hålla avstånd. Och det beror på att jag mött och känner folk som haft eländet. Och att jag har vänner som är direkt involverade genom filmande eller som läkare. Det skrämmer. För någon vecka sedan träffade jag en gammal lumparpolare, Peter. Jag har inte mött honom sedan jag var 18 år gammal. Och klart det har hänt mycket sedan dess. Men han och hans partner har bägge haft sjukdomen. Peter är en gammal tuff skidåkare och hans berättelse skrämde. Helt klart är att åldern krånglar till det. Oavsett hur bra tränad man är.
 
Så jag tänker att tjejernas och min uppkommande cykling är en sorts corona certifierad tur. Går det att hålla avstånd hela tiden? Och inte ha för mycket kontakter med folk mer än vid matinköp? Vi får se. Snart ger vi oss iväg. Bara en sista läkarkontroll gällande Evas ögon. Operation väntar i augusti.
 
När jag vände i Löddeköpinge svettades jag kopiöst. Löpning är så mycket tuffare än cykling. Det går knappt att jämföra. En cykeltur i full hastighet som motsvarar en halvmara är nog 4-5 timmar. Kanske mer. Någonstans sprang jag fel och irrade omkring i ett bostadsområde en skvätt. Väl tillbaka till bilen ser jag att min energiåtgång i kalorier går över 2000 på 2½ timme. Kanske även till följd av för mycket vin föregående kväll på en underbar grillafton. Med den fina familjen Rosenbäck, Tack för en helt underbar grillkväll fylld av hjärnvila från allt som måste göras! Min Ouraring säger att min vilopuls den föregående natten är oroande!
 
Detta är också en tid att testa nya prylar. Bland annat en ny GoPro Hero Black 8. När det var dags att filma, var batteriet slut. Vad är fel tänker jag? Idag skall jag bygga klart långfärdscykeln. Jag utgår att det kommer att dyka upp problem. Redan nu har jag en lång lista. Samma inför varje färd/Ny expedition. Eller nytt filmprojekt. En sorts stress in på sista sekund innan avfärd. Ändå gillar jag ju detta!
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.