Explorer Mikael Strandberg

Ännu en halvmara

Ännu en halvmara.
 
Den sista innan vi ger oss iväg på cykel. Tjejerna och jag. Vi har i stora drag ägnat hela sista veckan att packa, hitta grejer, vänta på grejer och gå genom alla detaljer. Därför satt ännu en transportsträcka med tänk perfekt.
 
Under sträckan Löddeköpinge till Hofterup letade jag eventuella campingplatser för vår första natt. Bäst att köra en enklare start! Jag tycker att tjejerna mer eller mindre har kontroll på det hela. Inte 100, men nästan. Vi behöver köra en dåligt väder tur som sista test. Kanske ikväll. Eftersom det är mörka moln och starka vindar.
DCIM100GOPROGOPR1126.JPG
 
Jag hade god utsikt över det nedlagda kärnkraftverket en stor del av turen. Känt i min generation. Skrämmande för densamma. Här ligger resterna i den skönaste av skånsk omgivning. Rullande kullar och utsträckta fält i olika färger. En pittoresk himmel och de skönaste av gårdar. Jag besökte ju ett ryskt kärnkraftsverk i augusti förra året. Samma tid som serien Chernobyl skrämde världen. Kärnkraftverk skrämmer fortfarande!
DCIM100GOPROGOPR1130.JPG
 
Ouraringen säger lite sömn varje natt nu. 4-5 timmar. Den har rätt. Så här är det alltid innan avfärd. En koll av detaljer. Jag har nu gjort klart det mesta på våra cyklar. Nu återstår bara justeringar. Just nu jobbar jag med detaljerna runt kamerautrustningen. Jag kommer att använda mig mer av Iphonen och GoPron för filmning. Den stora kameran, ja, jag vet inte ens var jag skall ha den än. För idén är minimalism och lite packning. Så hjärnan arbetar på högvarv. Så blir det ändå så, att misstag görs. Men nu är det ju en färd i Sverige. En corona säker sådan som följer dessa regler enligt Emma frans i SvD https://www.svd.se/sa-coronasakrar-du-din-semester
 
Jag har fått en deal i hamn med Vaude, ett tyskt outdoor företag med stark ekologisk inriktning. och provar deras nya system, som ser ut som på på bilden här.
 
Skåne är ju så vackert!
 
Vaude´s idé om cykelsemester och packning https://www.vaude.com/en-GB/blog/detail/blogArticle/244
 
Kärnkraftsbesöket i Murmansk https://www.mikaelstrandberg.com/?s=nuclear
 
 
Min Strava (löpning- och cykling) profil https://www.strava.com/athletes/23404606

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.