Explorer Mikael Strandberg

Dag 20/Day 20

  1. Dag 20/ Day 20. 50 km. (English version first followed by the Swedish) Whar a 10 year birthday for Eva! Dana and me woke her up singing. We saw right away that she had been bitten by a mosquito on her right eyelid. So swollen she hardly could see. “It doesnt matter anyway she said, I cant see fully with that eye anyway.” This is her blind eye going in for an cataract operation at the end of August. During the day lots of greetings pored in and mum called from Greenland. Then a small accident happened at the end of a beautiful day of riding, up and down all the time, paved road became gravel road. She slipped on the rocks. I yelled of worry and could have killed those who pulled Sverigeleden thru such a hilly stupid shortcut when there is a paved road next to it. Dana had gone down twice on this earlier. Me loads of times during my cycling days. As always Eva took it easy. She said, “Buy me new trousers now.” An cycling hour later one of my oldest friends Johan Benstorp picked us up and brought as all for a birthdake cake at his familys place near the Norwegian border! What a tremendous ending to the day! (Swedish version) vilken händelserik 10 års födelsedag för Eva! Dana och väckte henne med sång. Vi såg direkt hennes svullna högeröga. Ett myggbett. Hon såg noll. “Spelar ungen roll sade Eva stoiskt. Jag ser inte så mycket på det ögat ändå.” Det här är ögat som skall in för operation av gråstarr i slutet av Augusti. Under dagen kom det hundratals gratulationer och mamma ringde från Grönland. Så hände det en liten olycka i slutet av vad som varit en vacker cykeltur upp och ner genom idyllisk landsbygd. Asfalt blev grus i en tvär nedförsbacke. Eva halkade. Jag skrek av oro. Och av ilska mot de som planerat att dra Sverigeleden genom sådana här tvära grusbackar när det finns asfaltsväg bredvid. Dana har fallit på samma sätt 2 ggr på turen, jag massor av gånger under mina cykelår. Eva tog det stoiskt lugnt som vanligt och sade:”Du får köpa mig nya byxor nu. ” En cykel timme senare häntades vi upp av en av min äldsta vänner Johan Benstorp som tog oss hela vägen till sin familj nära norska gränsen. Där väntade födelsedagstårta! Vilket fantastiskt slut på dagen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.