Explorer Mikael Strandberg

Första halvmaran på sex veckor

Första halvmaran avklarad!
 
Men, en riktigt dålig sådan. Efter drygt en mil kände jag av ljumskar och högerknä. Jag har känt av det under cyklingen också. Så jag gick de sista fem kilometerna. Tanken var att höja nivån till en full mara två gånger i veckan, men är nog inte redo än. Ändå måste jag höja träningsnivån om jag skall klara det jag planerar. En mycket tuff tid väntar!
 
Det till trots, en underbar dag. Stark sol, extremt hett, men jag följde Sverigeleden mellan Hofterup och Hjälarp. Fin bokskog av och till, idylliska samhällen och nästan alla jag mötte hälsade. Självklart saknar jag vardagen från cyklingen. Det att varje dag vakna upp med ett nytt mål. Nästan som om man börjar om livet varje dag. Som i filmen Groundhog Day.
 
Vi kom tillbaka till Malmö för två dagar sedan. Det efter det att jag först tagit tåget till Malmö, hämtat bilen och åkt upp och hämtat tjejerna i Dala-Järna. Som alltid har de haft en underbar tid hos min bror Kalle och hans Siw. Och hunden Isa. Dana vill nu ha både hund och apa. Oerhört märkligt detta med hur SJ inte kan ta cykel utan total nedmontering. Och jag blev förvånad hur de bara körde in alla passagerare i en enda ersättningsbuss mellan Örebro och Mjölby. I dessa coronatider. Fullpackat. Tvärtemot regerings förslag. Och SJ tillhör ju staten. Hur svårt kan det vara att planera bättre? Kändes inte bra.
 
Nu skall allt filmmaterial tas om hand. En film måste lämnas in och lagas till dyra pengar. Det har varit en krånglig cykeltur rent tekniskt. Och min ekonomiska oro under dessa tider, gjorde att jag tagit några riktigt korkade beslut. Man lär sig tydligen aldrig.
 
Att sömnen är bättre ute i tältet och livet mer hälsosamt visar min Ouraring. Stor skillnad!
 
En spännande höst väntar. Skall detta corona eländet fortsätta? Det oroar helt klart. Samtidigt måste jag få till träning, ekonomi och tillstånd för kommande april. Hinner jag? Jag kan ha hittat någon som följer med.
 
Och det är inte Rune Larsson. Vilket säkert blivit en höjdare. men lyssna på inslaget här i Runes Löparpodd https://www.youtube.com/watch?v=ZzOtCweczA8&t=s
 
Igår hörde fantastiska Aino och hennes lika fantastiska och vackra dotter av sig. De var i Malmö av besvärliga orsaker. Underbart att se dem igen. Vi finns här Aino om vi kan vara till någon hjälp. Livet är verkligen alltid upp och ned.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.