Explorer Mikael Strandberg

Orostankar

Oro.
 
Men låt mig börja den fantastiska morgondimman!
 
Häckeberga Runt är fantastisk. Jag såg direkt ett gäng dovhjortskids hoppa elegant framför mig i skogen. Lukten av en jägares eld präglade mina första kilometer. Sikten var noll. Perfekt!
 
Jag har haft en spännande Grönlandsfarare på besök. Jag tänkte på det inledningsvis. Vi pratade bland annat om värsting vinden som heter piteraq. Stormarna på den grönländska inlandsisen är stentuffa nu. Två Expeditioner har avbrutit. En, två norska systrar, ser ut att lyckas. Det är en mycket tuff tur. Många har försökt, många har misslyckats. Flera har bara gett upp. Och då krånglat till allt för de efterkommande. De har bara inte velat fortsätta. Det kostar 200 000 danska kronor att hämta de som inte vill. Så nu krävs en bankgaranti för deltagarna för att få korsa. Jag förstår detta. Även en av expeditionerna nu, gör detta eländiga val. Se länk nedan. En annan Expedition gör det rätta när de ser att det inte funkar, de vänder och skidar tillbaka till östkusten. Tar sitt ansvar. Grönlands inlandsis är ingen lekstuga. Folk dör då och då också. Se länk nedan.
 
Så drog vi däck. Tufft. I synnerhet i Malmös stekhetta. Nu gäller det att på rätt sätt kombinera däckdragning, löpning och gym och undvika skador och överträning. Jag fick gå de sista 5 km på Häckeberga Runt. Knäproblem. På grund mest tror jag av bara 3 timmars nattsömn. Jag oroar mig för det som händer när ni nu läser detta. En ny viktig ögon operation för Eva. Imorgon vet vi hur det gick.
 
Och jag tänkte på Heinz Stücke. Se länk nedan.
 
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.