Explorer Mikael Strandberg

Video: Winter Running Love

Hur går det med din Runt Skåne löpning? frågade en läsare häromdagen.
 
Förra veckan återupptog jag utmaningen. Jag sprang från Skillinge till Simrishamn. Blev en halvmara. Stormigt, underbart väder. Här kan ni se på kartan hur jag sprungit fram till nu. Helsingborg till Simrishamn. Fram och tillbaka, eftersom jag parkerar bilen på ett ställe. Och återvänder dit!
 
Kartan här!
 
Tyvärr blir det ganska enahanda med mycket asfaltsspringande. Det sliter på kroppen. Så jag föredrar mer backiga, tuffa turer utanför allfartsvägarna. Som igår genom Söderåsens Nationalpark. 8 minusgrader, en decimeter snö, ospårat till största del, massor av harspår och ett rävspår. Jag stötte på två rådjur som bägge var riktigt mörka i pälsen. Solen bröt fram mot lunch. Underbar dag! En riktig vinterdag i Skåne!
 
Hur går förberedelserna inför det som komma skall?
 
Saker och ting tar sin tid. Som att bygga om en kropp. Först nu efter 1½ års förberedelser, så har jag inte fått några nya skador. Exempelvis. Först nu känner jag mig inte helt uttröttad efter varje långpass. Maten börjar göra sitt. Det börjar så sakta fungera! Rom byggdes som sagt, inte på en dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.