Explorer Mikael Strandberg

“Jag skulle bara upp!” , berättade Sixten Jernberg

“Jag skulle bara upp!” , berättade Sixten Jernberg efter en föreläsning jag hade haft efter en av mina cykelturer. Som alltid till ett fullsatt hus på Ungärde skola.
Jag minns också att jag var imponerad av att hon ville jämföra en klättertur han gjort under OS i Squaw Valley 1960. En av mina ungdoms idoler som måste ha tyckt att jag gjort en stark färd om han ville berätta detta.
Idag besökte tjejerna och jag statyn/museet efter vår sista slalomtur för denna gång. Tjejerna är för unga för att imponeras av gamla legendarer. Dana har Spa Ninja på Youtube som idol. Eva har Emma Watson som spelar Hermoine i Harry Potter.
Jag fick äran att träffa Sixten och hans fru då och då. Grannar nästan med min moster Dagmar. Då gick hans satsning Guldbyn bra. Han visade alltid mig sina medaljer som var stort för mig. Jag ville också ha medaljer, men det blev bara tre. Jag minns också morsans berättelser om hur folk jävlades med Sixtens olika satsningar. Samma missunsamhet jag hört från Vansbro Kommun angående Gunde. Jag hoppas han får en staty snart!
Svårt att tro egentligen. Jag tycker folk både i Järna och Lima är helt fantastiskt fina! Härifrån har jag aldrig fått ett negativ mejl, kommentar eller något missunnsamt. Däremot från en hel del andra ställen i Dalarna. Men jag tänker, tänk vad dåligt en sådan människa måste känna sig för att ägna tid att sprida elakheter, skvaller, avundsjuka och missunnsamhet när livet är så kort. Obegripligt. Som tur är har jag inga sådana människor i min närhet. Professionell kritik är något helt annat och bör uppmuntras. En del tycker mina filmer är skit och det köper jag.
En fantastisk tid har vi haft i Lima! Jag vet att landet är delat i de som tycker att sportlov i skidbacken är fel kontra de som är för. I mitt å tjejernas fall så körde vi från isoleringen i Malmö – jag träffar nästan aldrig folk- till Lima där vi bor isolerat. Jag har varit in på affärn, inga människor knappt, varit i skidbackarna, lite folk om man väljer rätt tid, lunch och kväll, och jag måste erkänna att det är svårt att förstå att det skulle leda till smittspridning. Det finns ingen reell evidens för detta. Fester, jobb, yes, men utomhus? Det var en mycket bra artikel om detta i Svenska Dagbladet idag. Jag köper de argumenten för helt!
Ja, Selma Dahl, ja…måndag drar jag en slutsats! Och berättar vad sierskan från Färnäs sade.
Inte heller hittade vi morsans grav i all snö…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.