Explorer Mikael Strandberg

Varför blev Selma Dahl mördad?

Varför är den stora frågan!
Varför blev Selma Dahl mördad?
Det bestående minnet jag har av Selma Dahl, min gammelmoster, är att alla tyckte mycket om henne. Och att hon vare enastående snäll! Och att jag alltid såg fram emot att gå från Dagmars hus genom skogen till henne. Även om det var otäckt också! Som barn var ju mycket otäckt!
En sak är dock helt klar, mordet finns kvar i Limabornas tankar. Alla jag hörde av och pratade med, har åsikter om vem mördaren kan ha varit. Polisen tror sig också vara övertygad vem den skyldige var, men ingen har ju blivit gripen. Men någon har dock fått sitt liv förstört av att vara anklagad. En familjemedlem. Och den andre huvudmisstänkte, den s.k nervsjuke också. Han blev också utpekad av sierskan i ett sorts familjemöte jag minns farsan tyckte var riktigt otäckt. Jag trodde inte pappa var rädd för någonting, så det skrämde mig än mer.
Nu är det viktigt att påpeka att det finns lite evidens för att siare har rätt. Jag vet heller inte hur sierskan från Färnäs blev inblandat, men siare generellt brukar ju erbjuda sina tjänster. Jag vet heller inte varför familjen sade ja till att hon kom med åsikter. Det skulle inte ha hänt idag. Hoppas jag. Jag har ju träffat siare över hela världen. De imponerar alltid, men när man skalar av allt drama, så går det bara inte ihop. Vad de påstår.
Det har var också en tid av bränder i trakten. Så det gjorde allt extra otäckt. Rykten spreds, görs så än idag och jag kan säga att jag sov där med en viss oro! Så det är svårt att göra sig av med oro. Även om man vet att det inte finns någon anledning till det! En mördare går lös heter Aino Trosells bok om mordet. Och jag tänkte för ett ögonblicks oro, när vinden tog tag på ytterdörren mitt i natten:
“Nu kommer mördaren!”
Så tänkte jag, hen måste ju vara riktigt gammal och chansen hen ens skall få upp dörren är minimal. Så somnade jag igen.
Aino Trosells tunna bok om mordet tycker jag beskriver det hela som det “förmodligen” var, baserat på vad vi vet idag. Så läs den. En Mördare Går Ännu Lös.
Man måste tro på evidens. Dvs, vad som vetenskapligt går att bevisa. Samma med Covid-19!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.