Explorer Mikael Strandberg

Day 3/Dag 3

Day 3/ Dag 3

We got up at 06.00, tried to leave at 7, but we couldnt get out of the camping until 07.45. Union rules apperently. Anyway we clocked 22 km in the morning, including 45 min breakfast and set up a long break from 10.30 to 18.00. Impossible to cycle in these hours.

So we have figured out how to do it. Once we left the incredibly busy coast, turned inland towards Seferihisar, we kind of entered what cycle touring is all about. Little traffic, beautiful countryside, greeting locals and we found a relatively shadowed stump of gumtrees to use as a break.

7 hours break…we carried 7 liters of water which we used during this time. We did a tasteless daddy lunch, played cards and time flew by. Once on the road a car stopped and offered us a cheap overnight near Seferihisar with aircondition and wifi. No chance to not go there.

It was a hard place to find, we went the wrong way for half an hour, it was out of the way, no wifi but aircondition and a great view. Half day for us to wash clothes, charge all our tech.

Tomorrow the film team will join us.

(Svensk version)

Vi gick upp klockan sex, redo att ge oss iväg 7, men till följd av fackliga orsaker kom vi inte ut förran 07.45. Hur som helst kunde vi äntligen köra på och vi gjorde därför 22 km på morgonen inklusive en timmes frukostavbrott. Halv elva slog vi mitt på dagen läger.

Vi börjar få kontroll över upplägget nu. Det är en omöjlighet att cykla mellan 11-18.00.

Vi svängde inåt landet mot Seferihisar, bort från den galet trafikerade kustvägen. Vilken skillnad! Det är ju detta långfärdscykling handlar om. Lugna glesbygdsvägar med underbar omgivning.

Under det sju timmar långa avbrottet i en liten glänta av skuggiga acaciatträdspelade vi kort, pappa gjorde en smaklös lunch och vi stod ut. Märkvärdigt nog flög tiden iväg.

Väl pll på väg igen, stannade en bil och erbjöd oss billigt boende nära Seferihisar med luftkonditionering och wifi. Helt omöjligt att säga nej.

Det var inte lätt att hitta, vi körde ordentligt fel, men huttade till slut. Där fanns luftkonditionering men ingen wifi. Vi tar en halv dags avbrott för att ladda batterier, tvätta kläder och kör en halvdag.

Ikväll får vi sällskap av filmteamet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.