Explorer Mikael Strandberg

Vasaloppet som Grönland? Vi får se…

Varmgrader i Smågan, Sälen by, Evertsberg och Mora. Finns det någon vettig förklaring till varför man inte tidig lägger Vasaloppet?
I förrgår körde jag sista stakmilen i Kläppen. Det regnade. Det går ju så oerhört mycket tyngre. Jag har nu ägnat en vecka åt att så sakta lägga på och binda kalorier i kroppen. Ungefär som inför en Grönlandstur. Det går bra, jag känner mig plufsigt tung.
Det som fick mig att signa upp för Öppet Spår var att jag läste att ett Vasalopp förbrukade runt 8000 kalorier. Samma som en vanlig dag på en inlandsis korsning på Grönland. Eller en Sibirien tur. Om det är så, så innebär det att man kör mellan 20-30 Vasalopp i ett sträck. Vi får se hur det är.
Det verkar som om det kommer att bli ett enda långt slit. Om jag ens når fram till Evertsberg innan repet går! Jag har läst, lyssnat på poddar och det är ju en hel industri runt detta lopp. Spännande!
Min oro är vallningen också, så jag skall lämna in skidorna dagen innan, får se om det blir någon skillnad. Jag har aldrig gett mina skidor en behandling sedan jag fick dem at Pölder Sport, så det hjälper nog. Det verkar som stakning är modellen nu för tiden.
Skidor har jag i alla fall åkt i år. Drygt 80 mil. Men förutom sista veckans stakning, blott diagonalt. Den rådande tekniken för att dra en pulka.
Grönlandsturen är åter uppskjuten. Nu Augusti.
Underbart att ha Hannah och tjejerna på plats. Det har varit en helt underbar tid här uppe. Men regnet förstör. Klimat förskjutningen är ingen höjdare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.