Inspirerande äventyrlig läsning i höstmörkret

Jag läste min första E-bok igår natt. Boken hette The Right Stuff -Interviews with Icons of the 1960´s av James M Clash. Jag måste säga att det var en riktig höjdarbok som egentligen alla som vill bli inspirerade att gå utanför den vanliga allfartsvägarna bör läsa. Ja, även alla inom äventyrs- och expeditionsbranschen som skulle behöva perspektiv på vad de gör och sig själva. Det är en bok som jag tycker borde finns med i alla skolors kurslitteratur. Det är en serie intervjuer med ikoner från 1960 talet som Neil Armstrong, Chuck Yeager, Roger Bannister, Ed Hillary med flera och som verkligen är inspirerande och gör att man önskar att man i stället var född 20 år tidigare i stället för i denna tid när gps:er, reklambyråer, satellittelefoner helt utvattnat möjligheterna för någonting vettigt och riktigt. Den här inspirerande boken gjorde att jag vill hjälp till att inspirera er under det tilltagande höstmörkret!

Jag har sedan 1:a januari 2010 bjudit in inspirerande och kloka människor till en gäst blogg jag har och visserligen är den på engelska, men fylld av inspirerande läsning som skall ge läsaren råd, klokhet och inspirera till att våga bryta mönster för att liv utanför ramarna. Här finns alltifrån hur man bestiger Mount Everest till Köttätande Hästar på Sydpolen.

Gästbloggen.

Därutöver har jag en serie intervjuer med framförallt i Storbrittanien mycket kända så kallade explorers. Ett samarbete med The Long Riders Guild. Här finns namn som John Blasford-Schnell, George Pattersson och John Hare.

Voices of Exploration.

Däremot är det en annan sida som har flest läsare, nämligen The Long Walk-serien som har att göra med vad som i Sverige kallades för Flykten från Stalin´s Läger, om 4 gulag fångar som gick hela vägen från ett frysande läger i Jakutien till Indien. En film, The Way Back, gjordes förra året och läsarna är många liksom konspirationsteorierna.

The Long Walk Articles

God Höstläsning!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.