Explorer Mikael Strandberg

Explorers Club Flagga 60

Att få en sådan här flagga är i alla fall ett tecken på att den projektidé man lämnat in, håller världsklass. Så skall ju allt genomföras också. Men när det gäller Grönland så är det lite speciellt. I danskarnas ögon, och i en hel del grönländska också, är Knud Rasmussens den största. Tillsammans med Peter Freuchen. På explorersidan. Freuchen var till och med chef för Explorers Club i flera år. Eller president som det kallas. Men det finns många grönländska ögon som ser explorern på samma sätt som en dokumentärfilmare, som något katten dragit in utifrån som ingen vill ha att göra med. Så det här blir en utmaning som ni förstår.

Det här är min sjätte flagga från klubben. Här nedan ser ni de övriga.

Den första, Kolyma Expeditionen med Johan Ivarsson, 2004

Den andra flaggan, första Jemen Expedition 2011
Den tredje, 2012, andra Jemen Expeditionen med Tanya Holm.
Den fjärde flaggan, 2013, med Frozen Frontier i Jakutien tillsammans med ett helt gäng vänner.
Den femte flaggan, KARLAG, tillsammans med ett helt gäng vänner. Det hade att göra med överlevande från Stalins fångläger.
Den sjätte, ja, då, den är nästan helt baserad på en vetenskaplig idé uträknad av min partner, Pam, men här ingår hela familjen kan man väl säga. Dock fick inte döttrarna stå med som partners i ansökningen…för unga!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.