Explorer Mikael Strandberg

Hemmansägare på Grönland/Home owner in Greenland

(Swedish version first, followed by the English)

Pam väckte mig tidigt. Vattnet hade frusit. Igår slutade tvättmaskinen funka (3 dagar gammal). Och det är ändå bara runt-30 C, men det är nordöst vinden som gör livet svårt. Och den 15:e skall Eva vara i Köpenhamn och tanken är att Dana och jag flyger ut imorgon. Som det ser ut nu är det ett önsketänkande.

Eva mår illa idag. Hemma från skolan. Jag undar hur det här egentligen skall gå. Att vara så här isolerad när det är allvarliga hälsoproblem är en stor oro.

Nu kom helikoptern in, hoppas det blir så imorrn också!

I allt detta har jag tröttnat på att sitta instängd, jag måste ut på en riktig expedition snart! Helst med Eva….

English version:

Pam woke me up early this morning, the pipes were frozen. Yesterday, the washing machine stopped working. Our new one. Having said that, it is only -30 C outside, but with a northeasterly which is punishing.  And Eva is supposed to be in Copenhagen for operations the 15th. And the idea is that Dana and me will need to leave tomorrow to be able to be part of it. As it seems like right now, that´s a big wish and hope.

Eva feels below pair today and nauseated. She´s home from school. I really wonder…how will this end. Being this isolated geographically is becoming a big worry for me. Especially when my beloved Eva is ill!

Suddenly the helicopter came in, good sign for tomorrow.

In all this, I am thinking I need to get out on a proper Expedition soon. Preferably with Eva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.