Hemma med tjejerna och tankar om Covid-19

Hemma med tjejerna!
 
Underbart! Denna glädje att åter träffas….den är bara guld värd! De har haft det kanonbra. De är vana att farsan och morsan reser. De är oerhört lugna och trygga i sig själva. Ett resultat av allt resande. En av mina allra bästa vänner, Anya, har sett efter dem. Och hon är en sådan fantastisk människa så tjejerna är till och med gladare än normalt!
 
Folk skriver och undrar hur det blir med livet framöver…
 
Så klart väntar nya omständigheter i och med Covid-19. Tjejerna skolas hemifrån. Främst en åtgärd med tanke på att Eva tillhör på ett eller annat vis, de något mer utsatta. De gillar det! De får sova längre på mornarna, vilket innebär mycket nöjdare tjejer. Dessa skoltider är ju galna, tycker jag. Anya kan inte återvända hem till följd av alla restriktioner. Och jag har ju redan förlorat en del jobb. Föreläsningar främst. Ändå tar jag allt med lugn och ro.
 
Jag har ju alltid haft ett annorlunda jobb och arbetat hemifrån. Jag sover mellan 21-03.00 oftast, så jag kommer att träna när andra sover, shoppa tidigt och göra tjejernas skolarbete under dagen. Men vi kör noll kontakter med folk för tillfället. Tills andra restriktioner eller insikter följer.

 
Jag får frågor hur jag ser på Covid-19 och det som sker. Jag är ingen expert och det är viktigt att veta. Dock är jag van att hantera och ifrågasätta information. Jag har ju läst en hel del och pratat med folk som kan det här. Så jag köper Sveriges hållning och är stolt att vara svensk på grund av detta. Just nu verkar det vara Sydkorea som bäst hanterar detta. Genom få restriktioner men aggressiv smittspårning och testande. Lita på folk för tusan! Min största oro är desinformationen som är nutidens otyg. Igår var jag och handlade på Hemköp. Tomma hyllor där pasta, mjöl, toapaper och rengöringsmedel fanns. När jag kom till kassan frågade jag expediten vilka exakt är de som köper. Till min förvåning, för jag trodde nog att det var medelålders nötter som hamstrade, men det visade sig vara alla från 20 till 70. Hon tyckte det var oerhört själviskt av folk att göra detta. Jag håller med. Och i allt undrade jag, varför toalettpapper specifikt?
 
Två unga, tuffa tjejer från ytterområdena, svarade att folk köpte detta ifall elen skulle ta slut. Och lyssna på detta, ifall folk behövde eldningsmaterial! Skall folk sitta i köket och elda toapapper?
 
Jag har också sett dessa galna konspirationsteorier på nätet som är sanslösa. Ibland från folk jag anser är pålästa och kloka. Som alltid, i likhet med detta med klimatförändringar, vi måste lita på fakta från de som vet mest.
 
Samtidigt vill jag påpeka att jag också tycker detta är lite spännande. Att se hur vi skall hantera allt detta. Jag kommer att fortsätta skriva om detta. Jag ser också en dokumentär växa fram.
 
Lite läsning som jag tycker är viktig:
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.