Explorer Mikael Strandberg

Evas operation framskjuten/Eva´s surgery on hold

(Swedish version first, followed by the English)
 
Igår besökte vi ögonläkaren i Lund. Vi fick beskedet att till följd av Covid-19 så är Evas ögon operation uppskjuten på obestämd framtid. Akutfall måste gå före. Vilket jag köper rakt av. Jag har fortfarande inte fattat fullt ut de rådande omständigheterna. Det känns fortfarande som vi är en del av en spelfilm. Om civilisationens slut. Eva tar det lätt. Just nu är hon hemskolad med sin syster. Hon har börjat vänja sig att synen blir lite sämre hela tiden. På bägge ögonen. Det är ingen fara för hennes hälsa. Utan hennes starr bara tilltar. Så vi anpassar oss till situationen som råder. Som alla andra. Hela Lunds sjukområde var öde, så vi traskade tillbaka i tysthet till bilen och åkte till Malmö IP för fotbollsträning. Dana var redan där tillsammans med Anya. FC Rosengårds analytiker tränade tjejerna. Spännande!
 
(English version)
 
Eva and me went to the eye doctor in Lund yesterday. We got informed, due to the Covid-19 situation, that her surgery is postponed. For months. Serious cases have priority. Which I of course understand. But I have still problems comprehending the circumstances we all are part of now. It is still like we all are part of a movie. The end of civilisations type of a movie. Eva delas with all with ease. Right now she is being home schooled with her sister. She has gotten used to the fact that her eye sight is getting worse. On both eyes. There´s no danger involved. It is cataracts taking over her eyes. But are easily removed once the operation is done. We are adjusting to realities like everybody else. The University Hospital area was free of people, deserted and we walked in silence back to the car. Then off to the football training at Malmö IP. Dana was already there with Anya. Both teams were trained by the chief analyst at FC Rosengård. Exciting!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.