Explorer Mikael Strandberg

Bokrecension: Rune Larssons löpar böcker

Jag har läst massor av löparlitteratur sedan jag på allvar började hästen 2017 i Qasigiannguit. Mest från amerikanska löpare. Ultralöpare. Dvs. de som springer längre än 6 mil. En del av den litteraturen har varit stressande med omfattande träningsprogram. Ett tag sprang jag 9 mil i veckan. I terräng. Jag var helt slut under veckorna.
Så av en tillfällighet fick jag en Facebook inbjudan av Rune Larsson för någon månad sedan. Jag hörde hans namn redan i början av 2000-talet när han och en annan lirare rodde över Atlanten. Och visste att han var en omtyckt föreläsare. Häromveckan kom hans två böcker som jag med största glädje läst.
Jag säger en sak, om ni vill veta mer om löpning, ja, det mesta, men framför allt få löparglädje, läs Runes bok Löparglädje! Rune är en urkraft med bägge fötterna på jorden som verkligen vet vad han säger. Tveklöst bästa boken om löpning jag läst.
Hans löpturer är helt fantastiska! Hans andra bok Löparäventyret om en löptur genom Europa, snitt 5 mil per dag, är inspirerande och underbar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.