Explorer Mikael Strandberg

Dag 5/Day 5

(English version first, följt av den svenska varianten)
Tiredness caught up with us. The fresh wind, sun, heavy sled and continous work, yes, normal Expedition life! So two accidents happened, a reasonable hole in the tent floor and lost another basket on my skipole. So we just skied 6 km, than built the best windproofed snow wall possible to handle the expected 10-15 m/s wind. Just in case. And we dug up a place for the tent. Took a couple of hours of joyful work.
I am so used to all trips being full of challenges and used to sorting them out. But am proud to say the girls are the same. Their skiing have improved considerably as well. I would say in a couple of years I can retire!
Last LIVE broadcast tomorrow. 14.00 If nothing else some nice mountain scenery.
(Svenska versionen)
Idag hann tröttheten ifatt oss. Kombinationen den friska vinden, solen, den tunga pulkan och det oavbrutna arbetet, ja, normalt Expeditionsliv! Så två mindre olyckor hände igår, jag fixade ett hål där tältgolvet nu och jag blev av med min andra truga på stavarna. So idag skidade vi bara 6 km och byggde sedan tidernas snömur runt lägret. Starkt nog att hantera förväntade vindar på 10-15 s/m. Om nu det blir så. Och vi grävde ur en fin plats för tältet. Två timmars underhållande arbete.
Jag är van att det alltid är något problem på färd och lika van att hantera dem. Jag glömmer alltid något eller något går sönder. Men jag är van att fixa bekymret eller bara stå ut med de nya omständigheterna. Jag är inte alltför noga räknad. Jag är glad att säga att tjejerna är lika. Deras skidåkning har också gått framåt rejält. Om ett par år kan jag dra mig tillbaka.
Imorgon 14.00 sista LIVE sändningen på https://www.instagram.com/explorerglobal Om inte annat bjuder vi på fina vyer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.