Explorer Mikael Strandberg

Huset i Bu har blivit en oas

Huset i Bu har blivit en oas. Alltid när jag anländer hit är jag ordentligt utmattad. Tre stora projekt tar kraft. Men det är inte bara jag som gillar Limedsforsen med omnejd. Även tjejerna. De ville upp och åka skidor. Kläppen är bara en halv mil eller så härifrån. Vi har kört våra första två timmar på Kläppens konstsnö. Vi är trötta men nöjda!
Men vilka dyra priser! Över 5000 spänn för hyra av skidor och liftkort för fyra dagar. Detta har blivit en sport för samhällets välbeställda. Och de lär vara många till följd av de sanslösa köerna mot Sälen fjällen.
Jag blir här i tre veckor nu. Jag gjorde min första sväng i de fina preparerade spåren imorse. 8 enkla, sköna kilometer i månljus. Vallan satt perfekt, men vilket kladdande med klister, gammalt klister… överallt är det. Och det är inte bara jag som har problemet förefaller det. Rengöringsmedlet var slutsålt på Kläppen och jag gjorde av med en halv flaska i morse.
Att vara med tjejerna är ju det bästa som finns. Nu behöver jag kraft för att orka spela spel. Frågan är, hur orkar de?
14 grader inomhus, så jag har mössan på!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.