Explorer Mikael Strandberg

Mordet på Selma Dahl dyker upp

Mordet på Selma Dahl, Björn Rosen berättar.

Det är det första jag ser när vi anländer till Coop i Limedsforsen.

Döttrarna tycker den här berättelsen är lite jobbig. Otäck. Vem gör inte det?

När jag googlar på Björn Rosen ser jag att han var en av poliserna involverad i fallet. Nu pensionerad åker han runt och föreläser om mordet. Jag ser också att kvällsblaskan Expressen publicerat en artikel där min moster Dagmars hus beskrivs ligga vid Limafjorden. Joho. I wish. Men det är klen med fjordar i Västerdalarna. Ännu ett fel i ämnet. Jag har ju läst på en hel del och läst Aino Trosells bok i ämnet. I samtliga fall har ingen hört av sig till familjen. Många små fel finns. Jag tänker för den heltäckande bilden.

Jag har ju funderat på det hela under tidigare besök här i Bu i Lima. Se https://www.mikaelstrandberg.com/2021/03/14/varfor-blev-selma-dahl-mordad/ och https://www.mikaelstrandberg.com/2021/03/02/vad-sade-anna-frid-sierskan-fran-farnas/

Jag tycker det börjar bli lite tjatigt med mordet. Att ständigt behöva påminnas om detta varje gång vi kommer hit. Lima är ju en oas för familjen. Underbara bybor och massor med lugn och ro. Bara en grinig granne som anser sig skälv äga en alternativ väg upp till huset här. Jag väljer den vägen varje gång med hopp om att irritera honom. Jag avskyr gringubbar. Vad vet han om livet? Inte ett skit.

Hur som helst att vara här en stund igen med de två bösta människorna jag vet, är en ynnest. Jag har sorterat och plockat till all fiskeutrustning Normarks i Malung hjälpt mig med. Visat tjejerna hur man vevar in, håller spötoppen och hur man fiskar av ett område. Vi betalade 150 spänn för att fiska vid Gråhedsdammen. Så vi var där kvart över sju i mörkret. Åkte hem fyra. Inte ett napp, men två vak. Förmodligen var det ett tag sedan fisk sattes in. Och dammen är utfiskat. 6 andra besökare kom. En liten damm. Imorgon drar vi vidare. Dammen ligger för nära stora vägen, så det är ju inte precis lugnt. Det känns oäkta, men en bra start för tjejerna som fått in kasttekniken med min Shimano Beast Master.

Jag har saknat skogen och vattnet. Det är en del av den jag är. Det är viktigt för att könna sig komplett. Tjejerna kanontrivs. Det är en fin tid nu när vintern kannvara på gång, lite mörkt, disigt och grått. Älskar denna tid!

På tal om ved, så säljs det små säcker med halvved längs Sälenvägen. Hör och häpna, i denna skogstrakt, säljs en sådan säck för 120 spänn på ICA Sälen. Det jämfört med de små skogarna runt Sövde i Skåne där vi brukar vara, säljs samma säck för 55 spänn.

Ja, jag sover lite si och så nu för tiden och hjärnskakningen gör att jag kan infalla i allmänt gnäll och häcklade då och då. Jag sover illa för att det är så att det är en enda tanke utöver döttrarna som dominerar livet nu. En alldeles underbar sak, men det tar kraft!

Eventuellt åker jag ned till grannen och gnäller i mörkret ikväll.

Ah, jag älskar livet!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.