Explorer Mikael Strandberg

Snö

Snö gör sådan skillnad.

Det bara är så. Vissa samer säger att det finns över 300 olika namn på snö. Forskarna säger mindre. Betydligt mindre. men en sak är klar, NÄR det snöar känner jag mig frisk, lycklig, ren och inspirationen flödar. Jag har ju en del erfarenhet av snö och när jag tänker efter en skvätt, har är ett gäng då som jag rakt av kommer på…..fyll gärna på!

blötsnö
dagsmeja
drivsnö
flingsnö
glitter
julesnö
kornsnö
kramsnö
lapphandskar
lappvantar
lavin
lössnö
modd
nysnö
packsnö
pudersnö
pärlsnö
skare
skarsnö
slask
snö
snöblask
snödrev
snödriva
snöfall
snöflinga
snöglopp
snökorn
snökristall
snömodd
snörök
snöslask
snöstjärna
snöstorm
snösörja
snöyra
spårsnö
storstadssnö
yrsnö

 

Nu kom den inatt då, när vi anlände i Falun på vår färd som får väl kallas Minnes Färd där jag visat tjejerna mina rötter. De gillar att det finns fler Strandbergare, vilket var en överraskning för dem. De hade trott att vi var de enda i världen.

Snö. Alldeles-för-sent-snö.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.