Explorer Mikael Strandberg

Tittarreaktioner Minus 58 grader

Det här hjälpte mig att möta en dag som hotade bli helt svart.❤️

Lena Ideström

Nu har jag sett till slutet och jag känner en märklig sympati med människorna där. Vilket tålamod, vilken styrka och säkert massor av humor också. Har alltid längtat till Sibirien men som den frusna gamling jag nu blivit får jag nöja mig filmer som denna😍

Sylvia Hild 

Hej igen! Du måste fortsätta göra filmer! Jag har sett dem alla! Världen behöver ditt filterlösa perspektiv.  Allt gott!

Åse Marie Linderö

En imponerande bedrift av er och en väldigt intressant inblick i befolkningens liv.

Jonny Rosenqvist

Bland det kusligaste och samtidigt häftigaste ja sett! Förstummande äkthetskänsla! Vilken unik film- och berättarkonst!

Fredrik Bendz

Legendarisk!

Christer Svensson

Mikael !

I sanning, en imponerande bedrift. Vilken kyla. Följe dig när ni gjorde expeditionen, vill minnas att du hade en blogg.

Du måste ha lärt dig bra ryska på färden för att kunna kommunicera med alla du träffade. Som sagt en riktig upptäcktsresande av den gamla gedigna sorten.

Hälsningar

Lennart Mörtsell

Jäklar vilken intressant film. Verkligen behagligt att sitta i soffan med kaffekoppen och titta på natur och spännande människomöten. I bitande kyla 🥶
Finns det flera liknande dokumentärer/ filmer?

Stefan Jonasson

Hej Mikael!

Nu har jag sett även denna fantastiska film. Så otroligt intressanta alla fyra.

Jag undrar om filmen om när ni red i Patagonien även finns på SVT. Skulle vara roligt att se om den också. Jag har för mig att vi lånade den på biblioteket när vi kom hem från vår spännande resa på Galapagos och Peru då du berättade om Patagonien. Denna del av världen som vi sen åkte till som var så spännande.Nu har jag inte Johnny mer och det är slut med sådana resor. Men otroligt fina minnen att tänka på.

Följer dej och dina härliga döttrar hela tiden via Facebook.Spännande!

Glad Påsk

Gun Britt

Hei Mikael Nå har jeg sett filmen og den var veldig flott.Det jeg liker med dine filmer er at det ikke bare er det fysiske slitet som jeg syntes de norske oppdagelsesreisende fokuserer på.Jeg har opplevd 35 kuldegrader og jeg kan forestillle meg 50 grader.Men det jeg syntes er bra med dine filmer er at du fokuserer på menneskene du møter og hvor tro du har på mennesker.Filmen syntes jeg også setter fokus på min og sikkert andres streken etter materielle ting.Man kan jo spørre hva må til for at menneskene skal være lykkelige.En annen ting jeg tenkte på under filmen er hvordan vi mennesker har tilpasset oss alle klimaer,fra stekende ørken til kulden i Sibir.Mennesket er en utrolig skapelse.Tusen takk for filmene dine,håper du vil lage flere fordi vi trenger filmer som har innhold og gir oss klokskap i disse medietider.Alt godt fra Ketil

Ketil

Såg den igår. Fantastisk.

Ingrid Hans

Stort tack för filmerna om och med Mikael Strandberg. Hans resor/strapatser till udda platser med

nomadfolk blandat med britter  är underbara. Mikaels reflektioner med detta fina dalmål blir punkten över iet!

Hans reportage påminner mycket om Lena Haglunds reportage från den sibiriska tundran, eller Georgien eller Turkiet.

De båda är ju väldigt olika men ändå snarlika och båda har jättefina texter till med möten av folk på mer eller mindre obebodda trakter, inte minst otillgängliga för en som jag. Jag har själv rest en hel del men det är ju bara korta visiter på som längst 5 veckor, det var i Quetta i Pakistan dit en kollega, en Hazar, med fru och dotter bjöd mig in i deras familjer helt fantastiskt minne(1988). Nu  som pensionär med olika åkommor efter olyckor blir det int mycket resande.

Jo jag var till Tbilisi i Georgien på ett stort bröllop i dagarna tre.Liksom en kortare tur med buss i landet (2018) Jag har även gjort en tur till Grönland och tom Antarktis men det var förr. Och under betydligt bekvämare “strapatser”. Nu reser jag via TV (SVT, NRK och DR) och ja det är något annat men helt ok med så fina program. Jag är halvislänning så skandinaviskan förstår jag bra.

Du ber om förslag på mer som SVT kan visa, varför inte Lena Haglunds resor hon har gjort en massa resor kortare och längre.. Bland annat många som jag missat då hennes resor va med i något Kvällsprogram, minns inte vad det hette, Halv sju eller? Eller hette det God kväll? Med olika programledare alltid före Rapport. Och alltid i TV2 tror jag.

En dag ska vi alla dö  Alla andra dagar ska vi leva.

Hannes

Jag kollade på din dokumentär minus 58 grader! Ni va verkligen helt galna som gjorde den resan! Men vilken ynnest för en annan att få ta del av den! Och få se och höra om alla deras livsöden 💔💗 Tack för att du delar med dig av alla dina galna idéer 😄

Emelie Håkansson

Precis kollat om den då det var längesen jag så den senast. Jäklar vilken bra och intressant dokumentär! Gillar den starkt, med alla möten längst vägen tillsammans med intressant fakta som man får på köpet. Tufft liv men även en stor frihet. Deras liv har nog inte förändrats eller blivit speciellt påverkade av Corona.

Kaffekungen

VAFÖR FAR MAN DIT HAN BEHÖV JU INT MÅSTE SÖKA VÅRD!!

Kjell Larsson

Tack Mikael,andra gången jag ser den….Känns starkare..Så starkt genomfört!Önskar dig och din familj en lugn och fridfull påsk 🙏🥰

Anncatrin Andersson

Yes, återkommer när vi sett den! Tror säkert han blir än mer sugen. Jag har för övrigt sett dina andra dokumentärer på SVT, gillar dom skarpt. De är väldigt olika varandra och det personliga sättet du gör dom på gillar jag mycket.

David Ek

Vilken härlig dokumentär och vilken strapats! En undran: kommunikationen måste ha skötts på olika språk/dialekter? Pratade ni ryska och svarade de på ryska?

Anders Sahlqvist

Berättelsen om vandringen i minus 58 var helt underbar

Janne Bergström

FANTASTISK dokumentär❤

Lena Grundberg-Oskarsson

Blev lite besviken igår när vi såg den, den va ju så kort… förstår att du får många frågor! Tack

Elinor Sundén

Den här måste ni se. Så här nära gränsen över vad en människa kan klara är skönt att uppleva från tv-soffan.

Mikael Andersson

Otroligt fin och bra film Mikael

Stefan Strandh

Hej Mikael! Jag har i helgen sett dina dokumentärer på SVT play (jag är dokumentär älskare) och vill bara säga att dom är så fantastiskt bra, och du verkar vara en fantastisk människa. Ditt sätt att tänka och reflektera. Jag är ett nytt fan av dig! Jag kommer att följa dig och hoppas på fler dokumentärer. Din resa i Yemen är min favorit

Xeribo Kobane Gunes

Sibirienfimen var lika grym idag som första gången! Spännande inblick i människors liv som (enligt min uppfattning) sällan uppmärksammas.

Anna Sjöberg

Hej Mikael,

Mäkta imponerad av dina fänglsande filmer. Hade varit kul att följa dig även här. Och kanske rent av sammarbeta i något projekt framöver.

/Arvid

Super fascinerande och informativt!

Charles

Sett den. Fantastisk! Har själv en längtan till Sibirien. Min resa får bli lite mer lättsam dock.

Linda K

 

 

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.