Explorer Mikael Strandberg

Det går inte att fuska

Det går inte att fuska. Så är det.
 
Idag bytte jag riktning och sprang västerut till Lomma i stället. Det tar för mycket tid att åka österut och springa nu. Tjejernas cykelträning går främst. Så de sov när jag stack, under uppsyn av min hyggliga väninna som är på besök. De hade vaknat när jag kom tillbaka. Och ville att jag skulle göra gröt direkt. Väninnan sov!
 
Den sista veckan har jag visserligen tränat på. Jag har både varit på gym och cyklat. Men jag har inte värmt upp som jag borde. Jag har heller inte skött kosten perfekt. I stället lagt på mig ett onödigt kilogram. Ej heller skött efterträning som är så viktig när ålder gör skillnad!
 
Det är det jag menar. Ju äldre, desto viktigare att sköta sig. Familjen har haft kanonsällskap den gångna veckan och det har varit viktig, avslappnande och rikt. Men kroppen säger nej när jag inte fullföljer alla träningspass på rätt sätt. Eller äter rätt. Så nu för jag börja från grunden igen.
 
De första 12 kilometerna till Lomma idag var enkla och jag tänkte, det här känns inte ens som ett träningspass. Så stannade jag för att göra mina behov. 3 ggr! Och efter det anlände ljumsksmärta och knäsmärtor på ett sätt jag inte känt på länge. De brukar krångla var för sig. Så de sista 4 km svor och hädade jag.
 
Likväl hann jag tänka fint under de första 12 km. En transportsträcka genom Arlövs industriområde. Och vid sidan av en mycket tilltagande trafik. Nu är det som förr. innan coronan. Och det är inte kul. Det har på det sättet varit en fin tid under coronan. Ingen trafik.
 
Den här ringen jag har från Oura måste jag säga är en succé. De slutsatser den drar är oftast rätt. Så idag visade sig att jag var ganska redo att träna, även om sömnen varit si eller så. Men jag har inte sovit mer än 6 timmar per natt på många år. Här ser nu nu en bild som visar ordet Ready, som är ett sorts form besked, och så sömn analysen. Därutöver talar ju min klocka om för mig hur det är med hjärtat och mycket annat när jag springer eller cyklar. Jag har en sorts magnet på bröstet. Se bilden. Och som helhet är all ok. Jag för också en sorts form dagbok gjord av Svexa.se där jag ser hur jag känner mig. Perfekt för en hypokondriker.
 
I övrigt väntar jag på all utrustning för att genomföra cykelturen med tjejerna. Nu kan man inte ens nå folk per telefon mer, utan bara epost. Där de kan svara när de bäst önskar. inte bra. Dock imponerad av företaget Cykelkraft.se i Jönköping, som levererade en frampakethållare på en dag! Bikester.se är dock urusla. Svarar inte ens på frågor. Bara skickar fakturor och säger att det kan ta 7 veckor. Goodbye semestern om det hängde på dem. Men vi hittar lösningar, men det tar tid! Som alltid.
 
Tjejernas cykling då? Det går bokstavligen framåt! Malmö är ingen höjdarstad att lära sig cykla. För många cyklister och för många galningar som kör som det skulle vara ett race. Det skrämmer Dana och Eva. Igår körde Dana in i en klump som gick ut mitt på stigen. Dagen innan körde hon över en drönare! Hon är en sådan personlighet. Rädd, men kör på ändå. Hennes sätt att stanna är att undvika bromsarna och hoppas hon krockar med något. Cykeln har redan fått service!
 
Här kan ni se dagens halvmara och vad klockan och grejen på bröstet berättar https://www.strava.com/athletes/explorermikaelstrandberg
 
Svexa som jag har ett visst samarbete med, hittar ni på https://www.svexa.com/
 
 
Cykelkraft.se är mycket bra, service inriktade och snabba gällande cykelprylar https://www.cykelkraft.se/
 
Bikester.se säljer även de cyklar, cykelprylar men är riktigt usla när det gäller service, snabbhet och vänlighet. Undvik dem https://www.bikester.se/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.